Atsako Aplinkos ministerijos Gamtos išteklių skyriaus vedėjas Vilmantas Graičiūnas.

Žvejybai valstybiniame vandens telkinyje, jei jis neišnuomotas asmeniui ar organizacijai, reikės vieno leidimo. Norint žvejoti ir išnuomotame vandens telkinyje, teks įsigyti atskirą leidimą. Jei asmuo ar organizacija (pvz., Medžiotojų ir žvejų draugija) turi leidimus naudoti žūklės plotą keliuose vandens telkiniuose, gali būti išduodamas leidimas, galiojantis visuose jam išnuomotuose vandens telkiniuose.

Šiuo metu povandeninės žūklės entuziastai, intensyviai diskutuodami su Aplinkos ministerijos atstovais, siekia, kad vandens telkinių, kuriuose leidžiama povandeninė žūklė, sąrašas būtų išplėstas, tačiau kol kas tokia žūklė leidžiama tik dešimtyje Lietuvos ežerų ir Baltijos jūros priekrantėse. Povandeninę žūklę taip pat gali leisti ir žūklės plotų naudotojai, tai įrašę į leidimą žūklei. Povandeninė žvejyba leidžiama tik šviesiu paros metu. Draudžiama žuvis povandeninei žūklei skirtais šautuvais šaudyti iš valties, braidant ar vaikštant pakrantėmis.

Vandens telkiniai, kuriuose leidžiama povandeninė žūklė: Alaušas, Antalieptės tvenkinys, Asveja, Baltieji Lakajai, Didžiulis, Drūkšiai, Galuonai, Sartai, Siesartis, Vištytis.