Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklės reglamentuoja, kad medžioklės plotų naudotojai vieną kartą per medžioklės sezoną privalo atlikti medžiojamųjų gyvūnų apskaitą pagal pėdsakus sniege vadovaudamiesi Medžioklės taisyklių 5 priede nurodyta metodika.

Gamtos išteklių apsaugos skyriaus patarėjas Saulius Tuska atkreipia dėmesį, kad medžiojamųjų gyvūnų apskaita pagal pėdsakus sniege ypač svarbi, nes kitos metodikos nustatyti kanopinių žvėrių ir didžiųjų plėšrūnų paplitimui bei gausai nėra.

„Per medžiojamųjų gyvūnų apskaitas pagal pėdsakus sniege yra nustatomas kanopinių žvėrių ir didžiųjų plėšrūnų paplitimas bei gausa šalyje“, – sako S. Tuska.

Aplinkosaugininkai pabrėžia, kad visi medžioklės plotų naudotojai ir saugomų teritorijų direkcijos, atsakingos už gamtinio rezervato apsaugą ir tvarkymą, apskaitą maršrutuose turi atlikti vieną kartą per medžioklės sezoną esant tinkamoms sąlygoms nuo gruodžio iki kovo pabaigos. Konkretų laiką pasirenka apskaitos vykdytojas. Jis apie pradedamą vykdyti apskaitą privalo pranešti pateikdamas informaciją elektronine forma Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos svetainėje (http://vstt.lrv.lt) rubrikos „Biologinės įvairovės apsauga“ skiltyje „Žvėrių apskaita“, o apskaitos metu užfiksuotą informaciją sukelti ne vėliau kaip per 10 dienų.

Medžiojamųjų gyvūnų apskaita atliekama tik esant naujai ir ištisinei sniego dangai, atsižvelgiant į metodikoje nustatytus reikalavimus.

Apskaita viename maršrute (visame jo ilgyje) turi būti atlikta per vieną dieną, atliekama einant pėsčiomis arba šliuožiant slidėmis. Draudžiama apskaitą atlikti naudojant transporto priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją