„Žalia giria“ geriamo vandens gamintojas UAB „Gelsva“ šių metų balandžio gale pradėjo rinkodaros kampaniją „Susitarę su gamta“, kuria siekiama prisidėti prie Lietuvos miškų, ateityje tapsiančių sengirėmis, išsaugojimo. Šios iniciatyvos partneris - visuomeninė organizacija „Sengirės fondas“, kuriam bus skiriama dalis lėšų nuo „Žalia giria“ pardavimų miškams įsigyti. Fondas - tai iš mokslininkų ir visuomenininkų susibūrusi komanda, išsikėlusi tikslą išsaugoti kuo natūralesnius Lietuvos miškus ateities kartoms. Šia kampanija siekiama ne tik sudaryti galimybę „Žalia giria“ vartotojams prisidėti prie šio kilnaus tikslo, bet ir kad kuo daugiau Lietuvos gyventojų sužinotų apie „Sengirės fondą“ ir jo vykdomą veiklą.

Praėjus 3 mėnesiams nuo iniciatyvos paskelbimo paaiškėjo pirmieji rezultatai - jau pavyko surinkti tiek lėšų, kurių užteks išsaugoti 200 arų miško.

Į vieną iš pajūrio prekybos centrų užsukusi studentė Agnė sakė žinanti apie iniciatyvą, todėl vandens skyriuje specialiai ieško vandens „Žalia giria“. „Apie iniciatyvą papasakojau ir savo draugams. Mano bendraamžiai šiandien į daug ką stengiasi žiūrėti plačiau, atsakingiau, suprantame, kad turime gyventi ne tik šia diena. Medžių amžius kelis kart ilgesnis nei žmogaus, jei mišku pasirūpinsime šiandien mes, ateityje jis džiugins mūsų vaikus ir vaikų vaikus“, - įsitikinusi mergina.

„Iniciatyva paremti „Sengirės fondą“ labai sutelkė įmonės darbuotojus ir sulaukė didelio partnerių bei visuomenės palaikymo. Giliai širdyje kiekvienas jaučiame, kad miškas žmogaus gyvenime yra labai svarbus. Bendradarbiaudami su „Sengirės fondu“ plečiame savo tolerancijos ribas ir mokomės leisti miškui būti tokiu koks jis yra, nesistengiant jį keisti, valyti, kirsti, ar koreguoti miške egzistuojančias augalų ir gyvūnų ekosistemas. Paskaičiavome, kad nuo kiekvieno butelio „Žalia giria“ skiriamos lėšos padės išsaugoti po 100 cm² senųjų Lietuvos miškų, taip vadinamų sengirių. Sieksime, kad „Sengirės fondui“ būtų perduota lėšų, leidžiančių išsaugoti ne mažiau kaip 10 ha miško. Tikimės, kad prie akcijos jungsis vis daugiau žmonių, todėl planuojame, kad ji tęsis ir kitais metais“, - sako bendrovės UAB „Gelsva“ vadovė Aurelija Gumbrevičienė.

Miško nauda žmogui neįkainojama. Ir ne vien grybai ir uogos surinktos iš miško teikia naudą. Sveikatos specialistai teigia, kad kiekvienas iš mūsų, kad ir kokie užimti bebūtume, bent kelias valandas per savaitę turėtume praleisti miške. Šiandien žmonės patiria kaip niekad daug streso, įtampos, susiduria su nemigos problemomis, nervingumu. Po pasivaikščiojimo miške ne tik nurimsta mintys, bet ir lengviau susitvarkoma su stresinėmis situacijomis. Miškas teigiamai veikia ir žmogaus širdį, plaučius, visą organizmą.

Lietuva nuo seno yra įvardijama, kaip viena miškingiausių šalių, tačiau pastaraisiais metais miškų plotai akivaizdžiai retėja, o miškų, kurių vidutinis amžius 200 metų ir daugiau, taip vadinamų sengirių, praktiškai nebelikę. Todėl „Žalia giria“ kartu su „Sengirės fondu“ ragina visus Lietuvos žmones prisidėti prie jų išsaugojimo ir kviečia aktyviai dalyvauti iniciatyvoje „Susitarę su gamta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)