Aplinkosaugininkams atliekant reidus Klaipėdos valdybos teritorijoje, Skuodo rajone ūkinėse patalpose buvo rastas žeberklas žuvims gaudyti.

Patikrinus sodybą Kretingos rajone nustatyta, kad asmuo laikė ne tik draudžiamus žvejybos įrankius – statomąjį tinklą, dvi gaudykles, bet ir kilpas laukiniams gyvūnams gaudyti.

Atlikus patikrinimą Klaipėdos mieste, asmens garaže, buvo aptiktas vienas statomasis tinklas.

„Vyras su aplinkosaugos pareigūnais elgėsi itin įžūliai – vartojo necenzūrinius žodžius ir įžeidinėjo, todėl jam bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas už aplinkos apsaugos pareigūnų garbės ir orumo pažeminimą ir gresia bauda iki 300 eurų“, – sako gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams Mindaugas Salys.

Pasak aplinkosaugininko svarbu nepamiršti, kad aplinkosaugininkai, kaip aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai, ne tik vykdo aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, bet ir turi teisę taikyti pažeidėjams nustatytas teisinio poveikio priemones ir už valstybės pareigūno įžeidimą taikyti baudas.

Tęsiant reidus savaitgalį, Neringoje, saugomoje teritorijoje, nustatytas asmuo neteisėtai laikęs 12 statomųjų tinklų. O pareigūnams atlikus reidą Tauragės rajone asmens sodyboje rasti du neteisėti tinklai – traukiamasis ir statomasis.

Kiekvienam pažeidėjui už neteisėtai laikomus draudžiamus žvejybos įrankius gresia bauda iki 200 eurų, taip pat paimti ne mėgėjų žvejybos įrankiai. Bus taikoma administracinė atsakomybė ir už neteisėtai laikomas kilpas laukiniams gyvūnams gaudyti – iki 860 eurų bei jų konfiskacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją