Skirtingose žvejybos vietose reikia ir skirtingų plūdžių. Pavyzdžiui, greitos tėkmės upėse naudojama plūdė diskas. Aptaki plūdės forma leidžia plūdei dreifuoti net ypač didelės tėkmės upėje. Dažniausiai naudojamas dydis nuo 2 iki 15 g, nors plūdės gaminamos net iki 80 g. Ši plūdė iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti labai paprastai naudojama, bet pačios plūdės dydžio pasirinkimas ir masalo pravedimo specifika gali jus privesti prie gerų laimikių arba priešingai - jūs nepagausite nieko.

Ne taip kaip gaudant kitomis plūdėmis, gaudant diskais naudojamas didesnis gylis, kuris priklauso nuo pravedimo taktikos. Taip pat ir masalo pravedimas visiškai atleidžiant plūdę, kai plūdė apsisuka į kitą pusę ir visa sistema krenta į dugną, o įtempus išsitiesina srovėje. Taip žaidžiant ir šokdinant su plūdės pravedimu galima manipuliuoti masalu ir tikėtis geresnio kibimo. Su jokia kita plūde šio pravedimo nepavyktų padaryti. Pačios plūdės išbalansavimas ir meškerės laikymas virš ar po vandeniu, gali turėti įtakos kibimui.

Kita plūdės rūšis - stambus masalas seklumoje. Tai yra apvalus ištemptas korpusas su didele ryškia antena, kurią galėtumėte pamatyti gaudant 13 metrų nuo kranto, tačiau jų dažniausiai naudojamas svoris nuo 0,10 iki 0,50 g. Labiau populiarus artimoms distancijoms gaudant tiek baltą žuvį, siekiant padidinti žūklės tempą, arba gaudant stambų karpį, karosą prie kranto žolių.

Didžiausi šios plūdės privalumai, kad tikimybė jai susipainioti labai maža. Stora antena ir trumpas kylis neleidžia jai apsisukti ar apsiversti. Tačiau labiausiai šios plūdės vertinamos dėl didelės keliamos jėgos, kuri leidžia kabinti bet kokio dydžio ir svorio masalą, pradedant sliekais, kukurūzais ir baigiant stambiomis granulėmis arba mėsos kubeliais. Plūdės antena nugrims labiau arba iškils aukščiau, tačiau jums nereikės keisti viršutinės štekerio dalies ir taip jūs galėsite eksperimentuoti su dideliais masalais.

Daugiau apie tai skaitykite ČIA.