Nuo rugsėjo pradeda galioti mažesnės nei vasarą – ne sezono kainos. Per vasarą tūkstančius lankytojų priėmęs delfinariumas, nuo rugsėjo keičia darbo ritmą: pasirodymai nerengiami pirmadieniais ir antradieniais. Kitomis dienomis šiuos nuostabius gyvūnus bus galima pamatyti 12 ir 15 valandą.

Dalį muziejaus lankytojai visą rugsėjį galės apžiūrėti nemokamai. Tai – Etnografinė pajūrio žvejo sodybą ir Senųjų žvejybos laivų aikštelė, kurioje stovinčiame žvejybos traleryje „Dubingiai“ įrengta ekspozicija. 

Delfinai Lietuvos jūrų muziejuje

Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje galima nemokamai naudotis elektroniniu gidu. Jis teikia informaciją lietuvių, anglų bei lietuvių gestų kalba, taip pat yra ne tik asmenims, bet ir grupėms skirtas modernus įrenginys.

Šį savaitgalį žvejo sodyboje vyks ir nemokamos kūrybinės dirbtuvės „Ei, kieno kieno žalias kiemelis...“. Čia šurmuliuos nedidukė, gandrus išlydinti, Baltramiejaus mugė, kurioje su tautodailininke Angele Rauktiene norintieji megs tinklus, droš ir raižys medinius žvejo rakandus, pieš skrynių raštus.

Jūrų muziejus ir paplūdimyje sudėliotas delfinas iš paukščio skrydžio

Paskutinės vasaros dienos į pajūrį sukviečia nemažai romantikų. Juolab, kad lietaus debesis labai greitai išvaiko gaivus vėjas, žadėdamas puikų orą.
„Palydėkime vasarą Jūrų muziejuje, – sako direktorė Olga Žalienė. – Tai puiki galimybė paskutinįkart iki rekonstrukcijos pamatyti istorinį akvariumo vaizdą, kuris nesikeitė net 35 metus.“
Kūrybinės dirbtuvės