Ko mums reikės?

Samanų kilimėlio gamyba yra itin paprasta ir neužima daug laiko. Pirmiausia jums reikės kupstelio samanų. Jas siūlome surinkti pavasario talkų metu valant senus stogus ar takelius, tačiau šiukštu nekasti iš miško. Kilimėlio gamybai tiks netgi visiškai išdžiūvusios ir parudavusios samanos, mat vos sudrėkintos jos vėl atgis ir sužaliuos.

Šio kilimėlio pagrindui puikiai tiks senas, nebenaudojamas kilimas. Jei kilimas labai storas, o jo apačia nepralaidi vandeniui - užteks vieno tokio audinio sluoksnio, iš plonesnio kilimo vertėtų iškirpti bent du, o prie visiškai plonų kilimų apačios siūlome pritvirtinti vandeniui nepralaidų sluoksnį.

Kilimėlio gamyba

Surinktas samanas sudėkite į dubenį ir gausiai sudrėkinkite. Jei samanos visiškai sausos, palikite jas vandenyje per naktį. Iš nebereikalingo kilimo iškirpkite norimos formos bei dydžio pagrindą. Jei turite kelis pagrindo sluoksnius, juos susiūkite arba sutvirtinkite klijais.

Sudrėkinkite kilimėlio paviršių ir pradėkite ant jo dėlioti sužaliavusias samanas, formuodami norimo storio ir tankumo kilimėlį. Štai ir viskas! Ant šio kilimėlio galite šokti tiesiai po rytinio dušo, mat nuo kūno nutekėjęs vanduo jį palaistys, o jūs bent minutėlei galėsite mintimis nukeliauti į miško glūdumą.