Viskas dėl to, kad pamaryje jau prasidėjo potvynis. Daug nepatogumų dabar patiria ne tik vietiniai gyventojai, bet ir vairuotojai. Tačiau tai yra tik pirmieji potvynio ženklai. Vėliau vandens lygis turėtų dar labiau pakilti.

Dar tik para, kai septintojo kilometro kelių šimtų metrų ilgio ruožą keliolikos centimetrų gyliu užliejo potvynio vanduo, o šioje „maudykloje“ sugadintų mašinų – ne viena. Pakalbinti vairuotojai piktinosi, kad yra priversti gadinti savo automobilius, tačiau kitos išeities jie neturi.

2007 metų rudenį Šilutėje gyventojams buvo pristatytos estakados statybos galimybių studija, kurioje buvo numatyti visų numatomų atlikti darbų terminai. Statybas baigti ketinta iki 2010 lapkričio 30 d. Tačiau estakada taip ir nepradėta statyti. Kaip teigia, specialistai, ji padėtų apsaugoti automobilius.

Vairuotojai stebisi, kad jei kas sumanytų prie atviro vandens sustoti ir nusiplauti savo automobilį, aplinkosaugininkai išrašytų baudą. Tačiau aplinka lygiai taip pat teršiama, kai važiuojama apsemtu kelio ruožą, kuris skalauja automobilio korpusą.