„Daugiausia šventinių medelių iš specialių akcijos konteinerių surinkta sostinėje - apie 540 kubinių metrų, Klaipėdoje surinkome apie 180 kubinių metrų eglučių. Šie metai tikrai buvo rekordiniai dalyvių aktyvumo prasme, šimtai gyventojų skambino ir klausė, kur rasti konteinerius, labai aktyviai nešė eglutes iš savo namų – net vežė iš miestelių, kur specialių konteinerių nebuvo, ir, apskritai, džiaugėsi, kad tokia akcija rengiama“, - sakė viena iš akcijos organizatorių  Daiva Skrupskelienė

Specialūs konteineriai stovėjo prie daugiabučių, prekybos centrų, kultūros namų ir kitose vietose, pasižyminčiose dideliu žmonių srautu. Akcijoje galėjo dalyvauti Vilniaus, Klaipėdos, Šilutės, Pagėgių, Širvintų, Kazlų Rūdos, Vilkaviškio, Trakų, Lentvario, Varėnos ir Lazdijų gyventojai.

Anot D. Skrupskelienės, atsakingas požiūris į eglučių perdirbimą po šventinio periodo yra įprasta praktika Vakarų valstybėse ir vis labiau prigyja Lietuvoje: „2012 metais Lietuvos gyventojai sunešė daugiau nei 500 kubinių metrų medelių, pernai – net 700 kubinių metrų, o šiais metais matome dar didesnį skaičių. Džiaugiamės, kad lietuviai vis atsakingiau žiūri į savo ir kitų aplinkos tvarkymą bei pradeda rūpintis savo aplinka nuo žingsnių, kuriuos gali padaryti tiesiog savo aplinkoje“, - teigė D.Skrupskelienė.

„Džiaugiamės, kad gyventojai yra atsakingi ir supranta, jog per šventes namus puošusios eglutės negalima išmesti bet kur. Reikia tik nedaug pastangų – atnešti žaliaskarę į specialius konteinerius. Tokiu elgesiu neteršime aplinkos ir kitus paraginsime elgtis sąmoningai. Kasmet surenkame vis daugiau medelių“, – sakė kitas akcijos organizatorius  Saulius Budrevičius.

Akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ rengiama jau aštuntus metus. Daugiausiai eglučių paprastai surenkame didmiesčiuose, nes juose natūraliai gyvena daugiausiai žmonių ir yra daugiausiai eglučių.