43 metų britė pastebėjo voragyvius, kai atsidarė vaisių pakuotę. Bananai buvo pristatyti iš Kosta Rikos, kur buvo Brazilijos klajojančio voro kiaušinėlių, kuris laikomas nuodingiausiu voru pasaulyje.

Bananus su kokonais pamačiusi moteris iš karto padėjo juos į šaldiklį ir puolė skambinti prekybos centro atstovams.

Ši vorų rūšis gali sukelti keturių valandų nesibaigiančią erekciją. Jų nuodai yra tiriami ir galbūt ateityje bus naudojami erekcijos sutrikimams gydyti.

„Mano vyras nupirko bananų ir jie visą parą prieš man juos atidarant pragulėjo namie. Dukra prašė banano, pirmas, kurį paėmiau turėjo kažkokią keistą žymę, kai pakėliau dar vieną pamačiau didžiulį voro kokoną. Iš karto atpažinau, kas tai yra, nes buvau mačius dokumentikos laidas apie vorus ir dar pasitikrinau internete“, - pasakojo moteris.

Ji prisimena, kad pamatytas vaizdas labai išgąsdino: „Buvau tokia išsigandusi, aš nekenčiu vorų. Be to, kai perskaičiau apie šiuos vorus, supratau, kad jie labai pavojingi. Kokonas pradėjo skleistis, taigi staigiai įdėjau jį į šaldiklį, skaičiau, kad tai juos nužudo. Dabar tiesiog labai džiaugiuosi, kad tuos bananus atsidariau aš, o ne dukra.“

Prekybos centras patarė moteriai atnešti vaisius ir vorus atgal į parduotuvę, kur būtų galima nuskaityti barkodą ir grąžinti jai pinigus.

„Buvau šokiruota. Mano namuose jų dėka atsirado tokia grėsmė, o jie galvoja, kad aš tenoriu susigrąžinti vieną kitą svarą. Aš nesu įsitikinusi, ar dalis kiaušinėlių neišbyrėjo namuose, ar jų neliko. Juk tai didžiulė grėsmė. Aš skambinau visiems ir iš nieko nesulaukiau normalaus patarimo ar pagalbos“, - pasakojo moteris.