D. McMasteris, Anglijoje gimęs virtuvės šefas, 12 metų dirbęs liukso klasės restoranuose visame pasaulyje, grįžo į Jungtinę Karalystę atidaryti pirmąjį šalyje „Silo“ – visiškai atliekų nepaliekantį restoraną.
„Nepatikėsite, bet atsikratyti 95 procentais pagrindinių atliekų buvo labai paprasta“, – teigė Douglasas.
Virtuvės šefas tvirtina, kad svarbiausia yra susitarti su maisto produktų tiekėjais, vietiniais ūkininkais ir augintojais, jog šie visą produkciją atvežtų daugkartinio naudojimo induose: trumpai tariant, – jokių pakuočių ar maišelių.
Naujasis restoranas atsidarys šį rugsėjį ir kiekvieną dieną jo meniu siūlys tik 6 pagrindinius patiekalus. Bus galima rinktis iš mėsos, žuvies, veganiškų (be gyvulinės kilmės produktų) patiekalų arba rinktis slaptą, specialų patiekalą. Ką tik paruoštą maistą jums ant stalo atneš patys virtuvės šefai – taip bus išvengta bereikalingo, jau pagaminto maisto šildymo.
Miltai bus malami restorane, o tualetuose vanduo bus nuleidžiamas naudojant vandens nuotekas iš kavos aparato, praneša „The Independent“.