Prasidėjusi vasara traukte traukia į lauką. Į gamtą išsiruošia net tie, kurie visą šaltąjį sezoną pradrybsojo prie televizoriaus. Gyvūnų globos organizacija „Lesė“ taip pat nori, kad jos prieglaudos globotiniai pasimėgautų grynu oru ir ilgesnėmis iškylomis, tad kviečia prisijungti prie projekto „Būk mano pasivaikščiojimo draugu“.

„Projektas skirtas žmonėms, kurie myli šunis, bet dėl įvairių priežasčių negali jų laikyti, – sako projekto koordinatorė „Lesės“ savanorė Rasa. – Atvykę pas mus jie galės pasivaikščioti, pabendrauti ir pasimėgauti keturkojo bičiulio draugija. Tereikia prieš atvažiuojant pasiskambinti telefonu 8 678 78 207 ir susitarti.“

Savanoriai padės išsirinkti tinkamiausią pasivaikščiojimų kompanioną: kam didesnį, kam mažesnį, kam ramesnį, kam aktyvesnį, kas išdrįs išsivesti tik puikiai einantį šalia su pavadėliu ar net be pavadėlio, o kažkas galbūt prisiims iššūkį išmokyti kurį nors šunį gerų manierų. Beveik visada prieglaudoje yra mažų šunyčių, su kuriais gali žaisti ir lakstyti vaikai. Šunį galima pasiimti valandai, dviem, ar net visam savaitgaliui. Tai gali padaryti tik 18 metų sulaukę asmenys.
Pasivaikščioję su mūsų globotiniais jie pamatys didžiulę šunų charakterių, temperamentų įvairovę ir galbūt priims teisingesnį sprendimą.

„Mūsų prieglauda yra įsikūrusi labai vaizdingoje vietovėje tarp tvenkinių Buivydiškėse, taigi maloniems pasivaikščiojimams atrasite takų ir takelių. Galite šunį išsivežti ir į kitas vietas – daugumai mūsų augintinių labai patinka važinėtis automobiliu. Pavadėlį, antsnukį, dubenėlius vandeniui ir maistui, maisto – visa tai mes Jums duosime, kad jūs ir šuo jaustumėtės patogiai“, – sako „Lesės“ savanorė Rasa.

Pasak projektų organizatorių, tokie pasivaikščiojimai yra puiki galimybė tiems, kurie galbūt norėtų nuosavo šuns, bet dar nėra apsisprendę. „Niekada šuns nelaikę žmonės ne visada nusimano apie keturkojo augintinio poreikius. Mano, kad išves du kartus per dieną penkioms minutėms ir gana. Arba renkasi šunį pagal išvaizdą, o ne pagal temperamentą, neįvertinę savo galimybių, o kai neišsikrovęs haskis ar kitos aktyvios veislės atstovas ima griauti namus, griebiasi už galvos. Pasivaikščioję su mūsų globotiniais jie pamatys didžiulę šunų charakterių, temperamentų įvairovę ir galbūt priims teisingesnį sprendimą“, – sako „Lesės“ vadovė Vesta Auškalnienė.