Dar būdami gyvi pasirūpinę savo amžinojo poilsio vietomis, žmonės taip pat elgiasi ir su kačių bei šunų kapais. Nors gyvūnų kapinės Liudvinavo gatvėje neveikia nė metų, čia jau yra rezervuotų vietų keturkojams, nors šie dar laimingi vaikšto šia žeme.

Gyvūnų laidojimo paslaugas teikiančios bendrovės „Smėlio pilis” direktorius Romas Svirskas pasakojo, kad dešimtis kačių auginantis vilnietis skambino klausdamas, kur augintinius galėsiąs laidoti.

Išsiaiškinęs, kur yra gyvūnų kapinės, jis neprašė palaidoti kačių – tai jam per brangu. Jis pats užsiėmė vietą, pats ir duobes iškasiąs.

O viešosios įstaigos „Lesė” vadovė Vesta Auškalnienė įtarė, kad prestižines vietas gyvūnų kapinėse užsiėmė vilniečiai, kurie vėliau jas pardavinės.

„Dabar žmonės protingi. Jie ir iš gyvūnų gali verslą susikurti”, – svarstė A.Auškalnienė.

Vilniaus savivaldybės Komunalinio ūkio poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Valickas netiki, kad apsukruoliai pardavinėtų vietas katėms ar šunims laidoti.

„Dažnai vilniečiai neturi už ką gyvūno nuvežti į kapines, kurios yra miesto pakraštyje. Kad jie dar pirktų vietą – sunkiai įtikėtina”, – kalbėjo jis.