Lanksčių darbo erdvių populiarumas auga

Šiais neužtikrintais laikais įmonėms reikia lanksčių sprendimų ir jos negali sau leisti rizikuoti darbuotojų gerove, sako Indrek Haal.

„Darbo aplinka yra tokia pat svarbi, kaip ir pats darbas. Taigi galime teigti, kad augančią paklausą iš dalies lemia neapibrėžtumas ekonomikoje, bet neabejotinai ir tai, kad žmonės nori dirbti patogioje, įkvepiančioje aplinkoje, kurioje jiems patinka dirbti. Metų pabaigoje planuojame atidaryti po naują centrą Rygoje ir Taline“, – komentuoja ji.

Workland

„Vienas iš mūsų strateginių tikslų yra sukurti dar tvaresnes darbo vietas, kurios įkvepia ir palaiko žmones bei jų darbo stilių. Didžiausią dėmesį skiriame energiją taupantiems sprendimams ir stiprios, palaikančios bendruomenės kūrimui Baltijos šalyse“, – pažymi I. Haal.

Didina produktyvumą

Naujausias centras pasižymi erdvių darbui bei susitikimams ir poilsiui įvairove, unikaliu interjeru, ryškiomis spalvomis, Vilniaus senamiesčio panorama. Centre įrengti privatūs biurai, talpinantys nuo 2 iki 20 darbuotojų, posėdžių salės, bei atviros bendradarbystės erdvės (ang. Coworking).

„Darbuotojų produktyvumui be galo svarbi darbo aplinka. Kurdami naujus centrus, atsižvelgiame tiek į interjero funkcionalumą, tiek į išskirtinumą – kad į darbą eiti būtų malonu, aplinka būtų reprezentatyvi, o kartu būtų patogu dirbti. Todėl įrengėme daug telefoninių ir vaizdo skambučių kabinų, puikiai izoliuojančių garsą, jaukias, stilingas „lounge“ erdves, kuriose galima ir pailsėti, ir organizuoti ne tokius formalius susitikimus. Visi baldai ergonomiški, visi darbo stalai reguliuojamo dydžio, todėl galima dirbti tiek sėdint, tiek stovint“, – sako pilnai aptarnaujamų biurų centrų vadovė Lietuvoje Laura Panovienė.

 Laura Panovienė

Tokį pavadinimą biurų centras gavo ne tik dėl pastato, kuriame įsikūrė: jo interjerą įkvėpė žymiausia sportinių jachtų regata „Vendée Globe“, skriejanti aplink pasaulį ir demonstruojanti nepalaužiamą žmonių ryžtą, drąsą, stiprybę. „Būtent tokių asmenybių – stiprių, įkvepiančių – bendruomenę buria ir ši erdvė. Galime sakyti, mus įkvepia ir pačių mūsų nariai“, – dalijasi L. Panovienė.

Tvarumo, meno, mados ir verslo sinergija

Renginio metu vyko aukštosios tvarios mados šou, kurį organizavo „Sustainable Fashion Week Vilnius“ įkūrėjai Seržas Gandžumianas ir Indrė Jakaitytė. Šou metu pademonstruotos lietuvės dizainerės Marijos Petraitytės kolekcija „Distance from a point“ bei Estijos kūrėjos, dizainerės Joanne Heleene Sormus kolekcija „Virbu Verme“.

Atidarymo renginyje dalyvavo verslininkai, nuomonės formuotojai, tarp jų – centro nariai Dovilė Urbanaitė, Ieva Mackevičienė, Orijus Gasanovas, Simona Albavičiūtė – Bandita.

„Nors menas, mada, verslas, biurai – iš pirmo žvilgsnio sunkiai derinami dalykai, iš tikrųjų dalijasi panašiomis vertybėmis. Jungiant skirtingas sritis, vieniems iš kitų semiantis idėjų ir įkvėpimo, galima sukurti puikių dalykų, todėl kuriama bendruomenė – vienas didžiausių privalumų, tuo pačiu mes stengiamės nebūti „vienodi“ ar nuspėjami ir savo nariams pasiūlyti kuo įvairesnio spektro renginių ir paslaugų“, – sako centro vadovė Lietuvoje Laura Panovienė.

Centro narės, verslininkės, laidų vedėjos bei nuomonės formuotojos Dovilės Urbanaitės teigimu, darbo erdvė – tai ne tik patalpa, o ir žmonės, kurie mus supa: „Norint pasiekti gerų rezultatų savo veikloje, tiesiog būtina save apsupti pozityviais, įkvepiančiais, palaikančiais žmonėmis. Nuostabu, kai tai padaryti gali tiesiog savo darbo vietoje, biure ar bendradarbystės erdvėje.“

Naujasis centras, įsikūręs „3 Burės“ biurų komplekso penktame aukšte, Lvivo gatvėje, talpina per 250 darbo vietų. Centro užimtumas atidarymo dieną siekė beveik 80 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją