Nauja tendencija – dažnai ir viešai didžiuotis savo augintiniais – apėmė ne tik pasaulinio lygio žvaigždes, tokias kaip Rihanna ar Paris Hilton, bet ir Lietuvos garsenybes. Savo augintiniais, nors ir gerokai santūriau džiaugiasi ir valstybės vadovai.

Štai buvę Lietuvos prezidentai - Valdas Adamkus ir Algirdas Brazauskas įsigijo šunis, V. Adamkus - vokiečių aviganį, o A. Brazauskas - taksą.

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas irgi džiaugiasi dovanotu bulgarų aviganiu, o JAV prezidento Baracko Obmos šeima puikuojasi ypatingos veislės augintiniu – portugalų vandens šunimi.

Katinas - šeimos narys

„Olialia“ mergina Oksana Pikul jau aštuonerius metus augina Siamo katiną. O. Pikul GRYNAS.lt teigė, kad šio katino negalinti vadinti augintiniu, nes jis jai kaip tikras šeimos narys. „Tokio norėjau, nes jis toks pats kaip ir aš, su labai bjauriu charakteriu”, - juokaudama teigė mergina. Anot jos, visi gyvūnai reikalauja priežiūros, tačiau tai natūralu. Augindama Siamo katiną, O. Pikul sako patyrusi begalę linksmų akimirkų bei emocijų.

„Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė liūdi, kad persikėlus studijuoti į Vilnių, teko Kaune palikti numylėtą čiau čiau veislės kalytę Džeirą. „Pamenu, kad prieš kokius septynerius aštuoneris metus vykome į giminių susitikimą, per kurį vienas iš tolimų giminaičių, veisęs būtent šiuos šunelius, mums su seserimi parodė mažų čiau čiau šuniukų nuotrauką. Nuo tos akimirkos tik apie tokį mažylį ir svajojome. Dabar jau ne vienus metus džiaugiamės tokiu gražiu liūtuku šeimos namuose“, - džiaugėsi mergina.

G. Martirosianaitė prisiminė, kad namuose su seserimi augino ir keletą žuvyčių. Tačiau, anot merginos, joms pas jas gyventi nepatiko.

Po pirmojo atsirado ir antras

Simona Šermukšnytė, buvusi „mokinukė“, šiuo metu dainuojanti grupėje „Mėtos“, jau trejus metus augina du Maltos bišonus – Nainę ir Maltą.

„Bišoniukus pasirinkau visiškai atsitiktinai. Vieną vakarą užsukau į Akropolį ir, praeidama pro „Kikos“ parduotuvę, pamačiau tokį mažylį gulintį už stiklo. Užteko pirmo kontakto, kad nuspręsčiau - man jo reikia. Vėliau pradėjau domėtis šios šunų veislės priežiūra, auginimo detalėmis ir t.t. Pasirinkimą lėmė ir tai, jog šie šuniukai tinka alergiškiems žmonėms. Kai pasvėriau visus „už“ ir „prieš“, namuose atsirado Nainė. Maltukas - mano gimtadienio dovana. Neplanavau namuose turėti dviejų šunų, bet kai man įteikė juodą didžiulį krepšį ir iš jos išsiropštė mažas, baltas padarėlis, apsidžiaugiau”, - prisiminimais dalijosi mergina.

Simona pasakoja, kad šiems šuneliams atidi priežiūra tikrai labai reikalinga – pradedant nuo paprasčiausių pasivaikščiojimų iki higienos procedūrų. Augintiniai, pasak dainininkės, geri, tačiau retkarčiais atsiranda ir „netikėtumų“. „Paskutinis įvykis, nutikęs prieš keletą savaičių, yra toks, kad Maltas sugraužė mano kambario draugės Jurgos naujus batus, kurių dar nebuvo nė karto avėjusi“, - pasiguodė Simona.

Augina keturis šunis

Žurnalistė Skaiva Jasevičiūtė augina keturis taksų veislės šunis, o visai neseniai dėl jų net įsigijo sodybą šalia Vilniaus. „Centre šunų nepaleisi, Vingio parke – taip pat, tad kaskart tenka ieškoti nuošalesnių vietų be žmonių. Vis pagalvodavau, jog būtų smagu turėti kad ir nedidelį sodą su kiemu, kuriame šunys galėtų laisvai lakstyti, o man nereikėtų jų ganyti“, - žurnalui „Žmonės“ pasakojo S. Jasevičiūtė.

Ji džiaugiasi tokiu savo pasirinkimu, juo labiau, kad jos šuneliams „čempionams“ turi būti sudarytos puikios gyvenimo sąlygos. Visai neseniai Prahoje vykusiame šunų čempionate Skaivos šunys nuskynė tu trofėjus: šunelis Paris laimėjo antrąją vietą gražiausių pasaulio mažylių kategorijoje, o augintinis Rišelis laimėjo pasaulio jaunimo čempiono titulą.

Įdomus faktas tas, kad trečiasis šunelis Marselis turi savo nuosavą anketą socialiniame tinkle „Facebook“. Pati S. Jasevičiutė ragina pažįstamus verčiau į „draugus kviesti“ ne ją, o jos augintį, nes šis neva daug įdomesnis už ją pačią.