Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė padeda sugriauti mitus, susijusius su sveika mityba.

Tam tikri produktai, kaip greipfrutai, salierai ar kopūstų sriuba, gali sudeginti riebalus ir sumažinti svorį

Faktas: nėra maisto, deginančio riebalus. Kai kurie produktai turintys tam tikrų medžiagų, trumpam pagreitina Jūsų medžiagų apykaitą (būdą, kuriuo Jūsų kūnas sunaudoja energiją arba kalorijas), bet tai nėra priežastis mažėti svoriui.

Geriausias būdas svoriui sumažinti yra suvartojamų kalorijų mažinimas ir fizinio aktyvumo didinimas.

Jums būtinai reikia maisto papildų riebalų deginimui

97 proc. sėkmės mažinant svorį užtikrina intensyvios treniruotės ir tinkama mityba. Kas nesportuoja ir valgo greitai paruošiamą, nevisavertį maistą, bėga ieškoti „trumpiausio kelio" riebalams sudeginti — tablečių arba kokių nors miltelių.

„Pažangūs žmonės niekada nenori nieko lengvo, jie nori geriausio, — dalinasi išmintimi Brian Tracy iš „Maximum Achievement". — Nėra prasmės nerti į sudėtingą papildų pasaulį, tikintis rasti lengviausią kelią".

Atsikratyti riebalų galima greitai ir lengvai

Nuolatinis, ilgalaikis riebalų deginimas niekada nėra lengvas. Šis procesas reikalauja pastangų ir griežtos disciplinos. Bet kuris, sakantis, kad rado lengvą kelią suliesėti — meluoja. Siekimas turėti liesą ir raumeningą kūną reikalauja dviejų dalykų:

1. Turite būti pasiruošę sunkiai dirbti.
2. Privalote būti kantrūs.

Lengvi keliai veda į pralaimėjimą. 

Galite tikėti viskuo, ką skaitote spaudoje

Dauguma žmonių patiki beveik viskuo, jei tai išspausdina gerą reputaciją turintis leidėjas. Jūs galbūt pastebėjote, kad daug straipsnių yra apie naujausius, geriausius papildus. Tai nieko daugiau, kaip tik paslėpta reklama. Galvokite skaitydami! Viskam užduokite klausimus. Pasikliaukite sveiku protu. Saugokitės slaptų motyvų. Nors parašyta juodu ant balto, dar nereiškia, kad tai — absoliuti tiesa. O gal viskas skamba pernelyg gerai, kad būtų teisybė?