Potvyniai Šilutės rajone – įprastas žiemos ar pavasario reiškinys, tačiau ledų sangrūdų užspaustą tiltą, priekuliškiai sako matantys tik gal kartą per dešimtmetį.

Medinis, prieš daugiau kaip du dešimtmečius suręstas, pėsčiųjų tiltas – tiesiausias kelias iš vieno kaimo į kitą. Tačiau juo naudotis gyventojai nebegali vos tik iš krantų išsiveržė Minija. Išgelbėti tiltą nuo ledų sangrūdų pagalbos kreiptasi į ugniagesius.

„Kvietėm, kadangi galvojom, kad galbūt šitą lieptą gali nuplėšti. Bet ir dabar dar budi ugniagesiai, laikas nuo laiko atvažiuoja, pasižiūri, jeigu reikia, medžius nupjauna atplukdytus ir bando išgelbėt tiltą“, – pasakoja Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė.

Pasak Priekulės seniūnės, kol kas didelio potvynio pamaryje nėra. Ledų sangrūdos Minijoje ir kitose upėse susidaro dėl to, kad ledas yra sukaustęs marias ties Nida, Juodkrante ir ledai negali laisvai išplaukti.

Mariose ledo storis vietomis siekia iki trisdešimties centimetrų. Todėl ir poledinės žūklės mėgėjai vis dar bando laimę, nors gelbėtojai įspėja, kad lipti ant suaižėjusio, suskilusio ledo – pavojinga.