Šunų veisėjos Janitos Januškauskaite-Plungės Maltos bišonas iš tarptautinės šunų parodos Rusijoje grįžo su taure ir garbingu titulu. Baltutėlaitis mažylis buvo pripažintas gražiausiu Eurazijos šuniu. Tai didžiausias kada nors pasiektas Lietuvos kinologų laimėjimas.

Pasak šio, ypatingos priežiūros reikalaujančio, šuns šeimininkės, parduotuvės „KIKA“ verslo konsultantės Janitos Janušauskaitės – Plungės, Maltos bišonų veislės šuniukai yra itin draugiški, linksmi ir be galo gražūs. „Šuniukų grožis, kaip ir žmonių, reikalauja pastangų: reikia juos gerai šerti, daug šukuoti, treniruotis, bet užtat jie kasdien džiugina savo akinamai baltu grožiu, - linksmai kalbėjo šeimininkė. Pasak jos, šie šuniukai sparčiai populiarėja Lietuvoje. Juos labai mėgsta ir pasaulinės įžymybės.
„Nieko nuostabaus, nes pasirodę su jais tikrai sulauksite aplinkinių dėmesio“, - tvirtino ponia Janita.

Sensation of Lovely House- toks oficialus šunelio vardas. Tai beveik 2 metų patinėlis nuo pat jaunystės yra pripratęs prie dėmesio ir titulų – 2011 metais jis buvo tapęs pasaulio jaunimo čempionu. Pasak Janitos Janušauskaitės-Plungės, dabar augintinis taip pat negali per ilgai mėgautis iškovotais laurais, nes rengiasi Europos čempionatui. Ji tikisi, kad gražuolis šuniukas ir toliau garsins Lietuvos vardą. Kitas ponios Janitos augintinis pudelis Mūza prieš du mėnesius tapo absoliučiu Lietuvos čempionu.

Prieš 3000 metų finikiečių pirkliai šiuos šunis atvežė į Maltą, todėl jie ir vadinami Maltos bišonais. Jie yra gero būdo, labai meilūs, energingi ir gyvybingi. Maži, vos kelis kilogramus sveriantys šuniukai beveik be išimčių draugiški vaikams, gerai sutaria ir su kitais šunimis. Jiems patinka bėgioti, tačiau jeigu tam nėra galimybės, prisitaiko ir prie sėslesnio gyvenimo. Tai pačių švelniausių manierų šuo iš visų mažųjų veislių. Šiuos šunis gali turėti net ir šunims alergiški žmonės, nes jų ilgas prašmatnus kailis nesišeria, tik veliasi.