Globojamiems vaikams, norintiems pažvejoti, trūksta ne tik žvejybos įrankių, pašarų, bet ir tėviško patarimo apie mėgėjišką žūklę, jos būdus, priemones, procesą, žuvų rūšis, vandens telkinius, gamtosaugines problemas, tausojančią žvejybą ir kitus paprasčiausius dalykus, kuriuos jaunajam žvejui reikia žinoti prie upės ar ežero.

Šiais metais akcijoje pakviesti dalyvauti pabėgėlių centre Rukloje gyvenantys pabėgėlių vaikai bei romų tautybės vaikučiai iš Vilniaus. Organizatoriai tikisi, jog akcijoje šiais metais dalyvaus apie 500 vaikų iš visos Lietuvos.

„Ši akcija yra dar viena galimybė suteikti džiaugsmo tiems, kam jo tikrai labai reikia. Šiais metais į akciją kviečiame ne tik institucijose ar šeimynose globojamus vaikus, bet ir tuos, kuriems dar labiau reikia dėmesio ir pagalbos integruojantis į visuomenę. Tai yra romų tautybės vaikai iš Vilniaus taboro ir Pabradės pabėgėlių centre gyvenančių pabėgėlių vaikai. Labai tikiuosi, jog jiems tai bus didžiulė galimybė pažinti ir susipažinti, beje, ne tik su žūkle, bet ir kitais savo bendraamžiais iš Lietuvos“ – sako „ŽvejOK“ akcijos sumanytojas aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Akcija vyks 10-tyje Lietuvos regionų, vaikus žvejybinių paslapčių mokys daugiau nei 100 savanorių iš žvejų klubų, medžiotojų ir žvejų draugijų, skautų, Šaulių sąjungos ir net Krašto apsaugos savanorių pajėgų. Savo sėkmingos žvejybos paslaptis vaikams atskleis ir žinomi šalies žvejai: TV laidų vedėjai Žilvinas Žitkus („24 valandos“), Domininkas Ramonas („KK2“), Algirdas Vilius („Apie žūklę“) ir Paulius Korsakas („Viename gale kablys“), žvejai mėgėjai-profesionalai Sigitas Lukšta ir Janas Prialgauskas bei krepšininkas Robertas Javtokas.

Akcijos „ŽvejOK“ 2016 metu prie vandens telkinių vyks ir varžybos, kuriose bus varžomasi dėl ilgiausios, didžiausios, mažiausios žuvies, didžiausio pagautų žuvų skaičiaus.

Pirmą kartą akcija vyko 2015 m. spalio 3 d. Organizatorių kvietimu prie akcijos „ŽvejOK“ 2015 prisijungė ir joje dalyvavo daugiau nei 400 vaikų.

Daugiau apie tai skaitykite čia.