Neabejingas ekologijai ir „žaliam“ gyvenimo būdui lietuvis pasiryžo perplaukti baidarėmis per visą Lietuvą, nuo pat Dringio ežero (keli kilometrai nuo Ignalinos) iki kito Lietuvos krašto - Klaipėdos. Tai vienas tolimiausių taškų Lietuvoje, kurį galima pasiekti nuo Klaipėdos vandens keliais. Iki šiol, tai Lietuvoje yra padarę vos keletas keliautojų. Projekto „Green Future 2012” idėjos autorius ir organizatorius Artūras Chomentauskas šią vasarą pasiryžo šį maršrutą įveikti vienui vienas.

Keliautojas ne tik siekia atkreipti dėmesį į „žaliosios“ energetikos poreikį, bet ir nori išbandyti save laukinėje gamtoje. Projekto tikslas - išreikšti aiškią pilietinę iniciatyvą dėl Lietuvos energetikos kurso ir ateities vizijos, kuri, šiuo metu, yra sprendžiama be mūsų visų - Lietuvos piliečių - valios ir nuomonės. Tai yra idėjinis žygis prieš atominės energetikos planus Lietuvoje ir dabartinę politikų paskubomis ir beatodariškai primestą energetinės nepriklausomybės strategiją. Autoriaus nuomone, ši strategija turėtų būti persvarstyta, atsižvelgiant į perspektyvias ir naudingesnes mūsų šaliai alternatyvas bei visų šalies piliečių nuomonę.

Žygio maršrutas, iš pradžių, drieksis Ignalinos rajono ežerais, vėliau Žeimena, Nerimi, Nemunu ir, pagaliau, vienu didžiausiu Lietuvos vandens turtų - Kuršių mariomis. Bendras maršruto ilgis - daugiau nei 550 kilometrų plaukiant vandeniu. Šią tolimą distanciją dalyvis planuoja įveikti baidarėmis per maždaug 2 savaites.

Kelionės maršrutas

Pagrindinis projekto uždavinys – šią kelionę „realiu laiku“ nušviesti kuo platesnei publikai. Žygio metu, A. Chomentauskas ruošiasi kasdien pildyti kelionės įspūdžių, dienos nuotykių ir įdomių pastebėjimų dienoraštį. Visa ši medžiaga, kartu su nuotraukomis bus „transliuojama“ viešai per projekto svetainę, žygio Facebook puslapį bei per projektą remiančius informacinius žiniasklaidos kanalus.

Artūras Chomentauskas

Kelionės metu vyras taip pat bus „apsiginklavęs“ filmavimo įranga, kuria pats filmuos savo kelionę, kasdienybę ir kitus svarbius momentus. Filmavimo formatas – „self-reality“ dokumentika (atitikmuo: National Geographic TV laidų serija „Alone in the Wild“, taip pat - filmas „Blair Witch Project“). Tokio formato laidos Lietuvoje kol kas dar nebuvo – juolab, Lietuvoje nėra daug galimybių tokį formatą pritaikyti. Būtent tokio plaukimo ir kelionės scenarijus yra labiausiai tinkamas šią kelionę nušviesti labai įdomiu dokumentikos formatu.