Sveika gyvensena susideda iš įvairiausių smulkmenų, kurios susijungusios į visumą tampa itin reikšmingomis. Dabartiniu metu ne retai diskutuojama natūralaus gyvenimo būdo pasirinkimo temomis. Visai neseniai trečiajį albumą pavadinimu „Floating to You“ išleidęs ir pristatęs dainininkas Linas Adomaitis maloniai sutiko pasidalinti mintimis bei atskleisti savo požiūrį į būtent tokios kultūros puoselėjimą. L. Adomaitis užsiminė itin dažnai susimąstantis apie tai, kas yra iš tiesų sveika.

- Kaip atkreipėte dėmesį į ekologišką, sveiką gyvenseną?

- Domėjimasis ekologiška gyvensena „banguoja“, tačiau labai dažnai pagalvoju apie tai, kas yra sveika, o kas ne. Labiausiai kreipiu dėmesį į tai, ką valgau, kokiose vietose ilsiuosi. Gamtoje, prie ežero, užmetus meškerę – poilsis, kurį bene dažniausiai renkuosi. Žinoma, būna, kad kartais nusižengiu savo principams.

- Su kuo Jums asocijuojasi ekologiškumo sąvoka?

- Asocijuojasi su Tailandu. Visų pirma, pagalvojau apie maistą jame. Šiame krašte teko viešėti atostogų metu. Būdamas ten, sužinojau įdomių dalykų. Pavyzdžiui, kad jie net 2 – 3 kartus nuima derlių. Augindami daržoves ir vaisius nenaudoja visiškai jokios chemijos: trąšų, hormonų, kurie skatina augimą. Juk pats ekologiškiausias maistas ir yra augintas natūraliai.

- Jūsų nuomone, natūralaus gyvenimo būdo pasirinkimas vis dar tebėra tik mada, populiarus reklamų paskatintas dalykas, ar jau pradedama nuoširdžiai tausoti mus supančią aplinką, o tuo pačiu ir save?

- Mano manymu, žmonės tikrai pradeda galvoti apie nykstančią gamtą. Pradedama suprasti, kad 20 metų nepriklausoma Lietuva yra mūsų šalelė ir turime ją saugoti bei puoselėti.

- Ar Jums svarbios „žaliosios“ idėjos virtuvėje bei ekologiški produktai?

- Taip, tai labai svarbu. Šiais laikais daug kas prisidenginėja žodžiu „ekologiškas“, klijuojamos įvairios etikėtės su natūralumo ženklu. Nepaisant to, reikia pasidomėti kiek iš tiesų yra ekologijos tame produkte.

- Kaip manote, ar pasiteisina įvairios socialinės akcijos skirtos visuomenės švietimui ir supažindinimui su aplinkos vertybių iš-saugojimo galimybėmis?

- Manau, kad tikrai reikalingos ir naudingos įvairiausios pozityvios socialinės akcijos. Tokios akcijos kaip „Darom“ atsiranda išties ne veltui.

- „Gamta nieko nedaro tuščiai“ (I. Niutonas). Kokia Jūsų nuomonė apie šį teiginį?

- Gamta – protingesnė už žmones. Visas balansas bei vykstantys reiškiniai yra paveikti jos pačios. Gamta su mumis šneka, tad kaip elgsimės su pastarąja, taip ji ir atsilieps. Turime tausoti gamtą.

- Dauguma meno atstovų ir kūrėjų gamtą įvardija kaip įkvėpimo šaltinį. Iš kur įkvėpimo semiatės Jūs?

- Prisidėsiu prie kitų kūrėjų: gamtos prieglobstyje išties gimsta visi patys gražiausi bei stipriausi kūriniai.

- Ar jau spėjote pajusti pokyčių, atsiradusių po nusiteikimo keisti gyvenseną natūralumo link?

- Kaip jau minėjau, susidomėjimas natūralia gyvensena „banguoja“. Pirmieji pamąstymai apie tokį gyvenimo būdą kilo paauglystėje. Būdamas 16 metų galvodavau apie gryną, švarų orą, taipogi apie žalingų įpročių kenksmingumą. Gyvenimeyra ir buvo visko – kartais numoji ranka, tačiau ypatingai gerai jautiesi, kuomet išsivalai organizmą, pailsi nuo miesto šurmulio. Tokiais atvejais pokyčiai pasijunta visada.

Dėkoju už pokalbį.