Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šią dieną susilygina dienos ir nakties ilgumas, prasideda astronominis pavasaris. Tai diena, kai diskutuojama aplinkosauginėmis temomis ir raginama priimti palankius aplinkai sprendimus. Tai diena, kai kalbama apie mūsų planetai iškilusius pavojus, jei ir toliau nekreipsime dėmesio į visuomenės darnaus vystymosi būtinybę ir svarbą, jei mūsų veikla žydinčioje planetoje bus nukreipta tik beatodairiškam mūsų pačių gerovės ir patogumo kūrimui, negalvojant apie ateities kartas.

Lietuvoje pasaulinė Žemės diena oficialiai įteisinta prieš 20 metų. Šią dieną kiekvienas turime galvoti apie mūsų planetos problemas ir savo kasdienę veiklą nukreipti tų problemų sprendimo linkme. Mūsų maži ir, atrodytų, nežymūs darbai – popieriaus ir elektros taupymas, langų ir durų sandarumas, vandens čiaupų sutvarkymas – padeda tausoti medienos išteklius ir elektrą, šilumą ir vandenį, kuriems pagaminti ar išgauti reikia daug energijos, o jai pagaminti naudojami riboti ir nuolat senkantys Žemės ištekliai. Įsisavinant šiuos išteklius teršiamas oras, didinamas kenksmingų dujų išmetimas į atmosferą, dėl ko šiltėja mūsų planetos klimatas, pradeda tirpti ledynai amžino įšalo zonose.

Sveikindami visus šios gražios šventės proga, kartu norime priminti, jog pavasario lygiadienis – Pasaulinė Žemės diena - mus ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Tą galime atlikti kiekvienas savo kieme, namų aplinkoje, darbo vietoje. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi. Kiekvieną dieną.

Kovo 20-ąją Vilniuje ir Kaune rengiami Pasaulinės Žemės dienos minėjimai.