Zoologijos sodo atstovas Tobias Stenbaekas (Tobijas Stenbekas) pirmadienį pareiškė, kad jis ir zoologijos sodo mokslinis direktorius Bengtas Holstas sulaukė kelių grasinimų telefonu ir elektroniniu paštu. Jis pacitavo vieną laišką, kuriame rašoma: „Kopenhagos zoologijos sodo darbuotojų vaikai turi būti visi nužudyti arba susirgti vėžiu“.

Žirafos patinas Marius sekmadienį buvo apsvaigintas ir paskerstas, jam buvo nudirtas kailis, o mėsa sumaitinta liūtams. Visa tai buvo atlikta stebint lankytojams, tarp kurių buvo nemažai vaikų.

Šie zoologijos sodo darbuotojų veiksmai sulaukė reakcijos internete ir sukėlė diskusijas dėl gyvūnų laikymo sąlygų šioje įstaigoje.

Zoologijos sodas pranešė, kad Marius buvo paskerstas, siekiant išvengti įvaisos, o jo mėsa viešai sušerta plėšrūnams, siekiant lankytojams suteikti daugiau žinių apie gyvūnus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)