Sėkmė aplankė antrą kartą

Apie Kauno rajono „Skardžio“ sodų bendrijoje gyvenančios Rasos putpelių staigmenas GRYNAS.lt jau rašė. Vasaros pabaigoje moteris nudžiugo suradusi ypatingai didelį 24 g kiaušinį. Iki tol jos auginamų paukščių kiaušinių svoris siekdavo 12 – 14 g, o jei pasitaikydavo 16 g, tokį ji vadindavo labai dideliu.

Citata
Didžiulis kiaušinis rastas tame pačiame narvelyje, kur ir pirmasis. Vis dėlto Rasa nesiryžta teigti, kad abu kiaušinius padėjo tas pats paukštis, kadangi viename narvelyje gyvena ne po vieną putpelę.

Tuomet moteris kreipėsi į „Factum“ agentūrą, kad jos „laimikis“ atsidurtų Lietuvos rekordų knygoje.  Nors šią savaitę ji rado net keturiais gramais sunkesnį kiaušinį, tačiau šįkart rekordo ji fiksuoti neketina, nes mano, kad tai dar ne pabaiga. Pašnekovė svarsto, kad jos augintinės gali nustebinti ir vėliau: „Kai išmatavau, mane paėmė juokas: negi aš vėl skambinsiu į „Factum“ agentūrą? Neskambinsiu! Ką čia skambinsi dėl kiekvieno kiaušinio. Gali būti, kad ateityje rasiu dar didesnių kiaušinių. Gamta visokių pokštų iškrečia.“

Kiaušinius-milžinus deda ta pati augintinė?

Birželio pradžioje faraonines putpeles auginti pradėjusi Kauno rajono gyventoja sako itin mažų naminių paukščių ypatingai nelepinanti. Pašarą ji naudoja tokį patį kaip ir visi kiti ūkininkai. Tačiau pašnekovė atkreipė dėmesį, kad labai svarbu užtikrinti reikiamą temperatūrą ir apšvietimą. Didžiulis kiaušinis rastas tame pačiame narvelyje, kur ir pirmasis. Vis dėlto Rasa nesiryžta teigti, kad abu kiaušinius padėjo tas pats paukštis, kadangi viename narvelyje gyvena ne po vieną putpelę.
Putpelės kiaušinis  rekordininkas šalia įprasto kiaušinio

„Prieš porą savaičių putpelės visai nedėjo kiaušinių. O dabar jau po truputį deda. Ateinu surinkti ir žiūriu, kad vėl toks didelis. Dėl įdomumo pasvėriau. Ir žiūriu, kad sveria 28 gramus“, - kaip aptiktas ypatingas radinys, atskleidė pašnekovė.

Paklausta, kur padėjo ankstesnį kiaušinį milžiną, Rasa sakė, kad jo turinį tiesiog išgėrė, o lukštą sutrynė ir pabėrė paukščiams. Iš naujojo kiaušinio ji planuoja gaminti majonezą.
Citata
Kokia čia konkurencija? Tiesiog sportinis interesas. Juokas suėmė, kad putpelės surengė turnyrą.

Konkuruoja su kitu kauniečiu

Tiesa, Rasa ne vienintelė, kurią pastaruoju metu džiugina putpelės. Neseniai Neveronių gyventojas Audrius Kasiukevičius taip pat džiaugėsi savo auginamais mažais paukščiais, kadangi jį nudžiugino 27 g kiaušinis, aplenkęs ankstesnį Rasos rastą kiaušinį.

Kita vertus, savotiškos lenktynės prasidėjo gerokai anksčiau. Audrius dar vasarą rado 23 g kiaušinį, tačiau sužinojęs, kad Rasos radinys vienu gramu sunkesnis, į „Factum“ agentūrą nesikreipė. Visgi radęs antrą, dar didesnį kiaušinį, nusprendė, kad šįkart rekordą užregistruoti verta.

Rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ vadovas Vytautas Navaitis atskleidė, jog dėl naujo putpelės kiaušinio svorio rekordo įregistravimo po Rasos Brazinskienės kreipėsi dar 2-3 žmonės. Tačiau jis pabrėžė, kad šie žmonės dar neatsiuntė agentūrai visų reikiamų įrodymų dėl kiaušinio svorio, todėl ponios Rasos atrasto kiaušinio rekordas vis dar nesumuštas.

Akivaizdu, kad dabar Rasa turėtų naują ginklą prieš kiaušinius - konkurentus. Moteris teigė konkurencijos nejaučianti: „Kokia čia konkurencija? Tiesiog sportinis interesas. Juokas suėmė, kad putpelės surengė turnyrą“, - linksmai kalbėjo Rasa.