Katė, šeimininkams persikrausčius į naujus namus, nusprendė prie miegamojo durų kas vakarą rengti solo koncertą – su tokia problema į laidą „Mūsų gyvūnai“ kreipėsi žiūrovė.

„Mūsų katė Miciukė yra 6 metų amžiaus. [...] Ji visą laiką nori būti šalia. [Anksčiau] visuomet miegodavo kartu. [...] Dabar persikraustėme į didžiulį namą, kur yra labai daug erdvės. Labai norėtume miegoti dviese, t. y. ne su ja. Ir susiduriame su labai didele problema – ji tiesiog neleidžia uždaryti miegamojo durų.

Ji visą naktį kniauka, dainuoja, drasko duris, veržiasi ir visaip kitaip bando pas mus patekti. Norėtume, kad ji turėtų savo vietą, kuri nėra mūsų miegamajame“, – pasakoja Micės šeimininkė Vilija Stadalnykienė.

Tad ką daryti, jei katė nenori miegoti jai numatytoje vietoje ir braunasi į šeimininkų miegamąjį?

Kačių elgesio ekspertė, veterinarijos gydytoja Indrė Kievišaitė pastebi, kad Micė yra suaugusi katė, kurios elgesys – visiškai susiformavęs ir kuri pripratusi būti mažose erdvėse.

„Dabar viskas pasikeitė – aplinka, gyvenamas plotas, baldai. Kadangi katės yra teritoriniai gyvūnai, absoliučiai pasikeitusi gyvenama aplinka katei yra pats didžiausias stresas, koks tik gali būti jos gyvenime“, – aiškina specialistė.

Ji Micės šeimininkei pataria visų pirma išbandyti feromonus.