Prospekto atkarpoje nuo S. Daukanto gatvės pėsčiųjų tilto į Nemuno salą iki I. Kanto gatvės buvo pasodinti 55 liepų sodinukai. Dalis jų nupirkta už lėšas, gautas pardavus Žaliosios knygų akcijos metu kauniečių paaukotas knygas.

Liepaites sodino akcijos organizatoriai, partneriai, savivaldybės darbuotojai, prisidėjo ir Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Esame labai dėkingi kauniečiams, kurie aktyviai dalyvavo akcijoje atnešdami nebereikalingas knygas ir taip prisidėjo prie miesto žaliųjų plotų atnaujinimo. Prieš dvejus metus naujais medeliais galėjo džiaugtis Kauno vaikų darželių mokyklų auklėtiniai, šiemet – Karaliaus Mindaugo prospekto praeiviai. Jaučiame labai tvirtą savivaldybės paramą, todėl per artimiausius dvejus metus sieksime įgyvendinti pagrindinį tikslą – pasodinti naują Knygų parką“, - sakė Jonas Plenta, vienas iš akcijos organizatorių.

Per beveik septynis akcijos mėnesius kauniečiai į miesto seniūnijas ir Knygų turgų atnešė beveik 20 tūkst. knygų.

Šiemet žmonės daugiau nei praeitos akcijos metu atnešė grožinės literatūros leidinių. Prieš dvejus metus vyravo vadovėliai, techninė, specializuota literatūra.

Šiais metais, pasak akcijos organizatorių, aktyvūs buvo ne tik moksleiviai bei senjorai, bet ir vidutinio amžiaus kauniečiai.

Beje, tie, kas dar nespėjo atnešti nebereikalingų savo knygų akcijos organizatoriams, vis dar gali tai padaryti. Knygas iki lapkričio pirmosios galima atnešti į arčiausiai esančią miesto seniūniją arba tiesiai į prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusį Knygų turgų.