Net sulaukus tarptautinio dėmesio dėl žiauraus elgesio su šunimi, Lietuvoje nesibaigia pipirų istorijos - bent kartą per mėnesį iš įvairių Lietuvos regionų pranešama apie pakartus, pro daugiabučio langą išmestus ar kitaip žiauriai nužudytus šunis.

Vos prieš porą dienų GRYNAS.lt pranešė apie Kretingoje nužudytą šunį, prieš gerą mėnesį rokiškietė paežerėje aptiko pakartą pitbulterjerą (vėliau savininkas tikino, kad taip pasielgė iš gailesčio).

Panašus įvykis nutiko ir gegužės 22-osios vakarą Kelmės rajone, Karklėnų kaime. S. B. (gimęs 1954 m.), pakorė pranešėjui K. S. (gimęs 1965 m.) priklausantį Vakarų Sibiro laikos veislės 4,5 mėnesio šuniuką.

Kelmės rajono policijos komisariato Organizacinės grupės vyriausioji specialistė Irma Kriščiūnienė teigė, jog incidentas įvyko tarp kaimynų, kurie iki šiol sutarė gerai.

„Tai nebuvo nei kerštas, nei iš anksto suplanuotas nusikaltimas. Kaimynai buvo kartu ir išgėrinėjo. Vienas iš jų grįžo namo ir pastebėjo, kad kito šuo atbėgęs į kiemą pjauna vištą. Buvo neblaivus, stipriai įpyko, todėl užnėrė šuniui ant kaklo virvę. Kaltinamasis teigia nenorėjęs šuns pakarti, tik sudrausminti ar pagąsdinti. Tačiau virvė greičiausiai buvo pakabinta per aukštai ir šuo besitampydamas užsismaugė. Vyras pats prisipažino kaimynui, kad taip atsitiko. Šis būdamas tokios pat būsenos pranešė policijai,“ - įvykį atpasakojo pareigūnė.

Šunį praradęs šeimininkas jį augino medžioklės tikslams, o Vakarų Sibiro laikų veislės augintinis kartais nusitraukdavo virvę ir pabėgdavo į aplinkines teritorijas.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnu pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis perduotas vietos prokurtatūrai.