„Suprasdami, kad ne kiekvienas vilnietis turi galimybę nuvežti eglutę į eglučių surinkimo vietas ar kompostavimo aikštelę, šiemet nusprendėme pasiūlyti gyventojams patogiausią būdą ją išmesti – tiesiog palikti eglutę šalia mūsų bendrovės aptarnaujamų konteinerių. Tą gyventojas turėtų padaryti sausio 6-10 dienomis, nes nuo šios savaitės pabaigos paleisime atskirą transportą, kuris surinks eglutes ir užtikrins, kad jos nukeliautų ne į sąvartyną, o būtų naudingai panaudotos kaip biokuras ar pagaminti kompostą, kaip ir iš kitų žaliųjų atliekų“, – sakė įmonės atstovas Martynas Surplys.

Pasak jo, gyventojai bet kuriuo atveju eglutes palieka prie konteinerių, jiems tai patogiau, nei transportuoti eglutę byrančiais spygliais į surinkimo vietą. „Todėl šiemet nusprendėme oficialiai paskelbti, kad mes apvažiuosime konteinerių aikšteles, surinksime čia paliktas eglutes bei sutvarkysime aikštelės aplinką. Svarbu tik, kad gyventojai eglučių nemestų į konteinerius, o paliktų šalia jų“, – teigė M. Surplys.

GRYNAS.lt primena, kai kai kurios savivaldybės savo ruožtu taip pat organizuoja eglučių surinkimą. Gyventojams sutartoje vietoje bus leista palikti eglutes, kurias vėliau surinks ir į biokuro gamyklas nuveš savivaldybių komunaliniai ūkiai.

Eglučių jokiu būdu negalima mesti į komunalinėms atliekoms skirtą konteinerį.

Jeigu eglutę tiesiog paliksite prie konteinerio, būsite palaikytas aplinkos teršėju ir už tai jums grės nemaža bauda.

Pažeidus miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisykles galima gauti įspėjimą arba baudą iki 579,24 eurų (2000 litų).

Be to, nereikalingą eglutę galima atnešti ir į Vilniaus mokytojų namų kiemelį, kur kasmet organizuojama jau tradicine tapusi akcija „Lik sveika, Kalėdų eglute”.

Mokytojų namų direktorė Zenobija-Zita Žepnickienė teigė, kad pagrindinis akcijos tikslas, - kad eglutės nebūtų išmetamos į kiemą ir taip neterštų aplinkos.