Ši paslauga jau teikiama Birštono, Prienų gyventojams, ja pasinaudoti dabar gali ir Alytaus miesto bei rajono gyventojai, teigiama įmonės pranešime spaudai.

„Jei gyventojas laiku neišstumia pakuočių konteinerių, pakuotės nesurenkamos. Tikėtina, kad iki kito pakuočių konteinerio aptarnavimo, toks konteineris bus perpildytas. Didelė tikimybė, kad dalis pakuočių, kurios galėjo būti išrūšiuotos ir perdirbtos, papuls į bendrą mišrių komunalinių atliekų srautą ir nemaža jų dalis taps netinkama perdirbimui“, -- sako „Ekonovus“ generalinis direktorius Rolandas Rutėnas.

Anot jo, laiku neišstumtas ir neaptarnautas mišrių komunalinių atliekų konteineris sukelia ir kitų problemų – jis tikrai nepuošia aplinkos.

Siekdama paskatinti gyventojus efektyviau rūšiuoti atliekas, „Ekonovus“ gyventojus ragina aktyviai naudotis šia nemokama paslauga. Ją užsisakę gyventojai dieną prieš konteinerių aptarnavimą gauna priminimą SMS žinute. Joje nurodoma, kokio tipo atliekų konteineris turėtų būti paruoštas aptarnavimui. Ši paslauga skirta tik individualių namų gyventojams.

„Paslauga – tikrai reikalinga, patogi ir naudinga. Išvakarėse gaunu SMS pranešimą ir iš karto atliekų konteinerį paruošiu aptarnavimui. Iš ryto skubant į darbą jau nebereikia sukti galvos, kad nepamirštum to padaryti. Viskas tikslu, paprasta ir aišku”, - įmonės pasiūlytą naujovę įvertino Birštone gyvenanti Jurgita Kleizienė.

Tam, kad galėtų pasinaudoti priminimų SMS žinutės paslauga, gyventojai turėtų užsiregistruoti. Tą galima padaryti trimis būdais: elektroniniu paštu sms@ekonovus.lt, siunčiant SMS pranešimą arba internetu užpildant specialią registracijos formą. Detalesnė informacija skelbiama www.ekonovus.lt ir www.aratc.lt puslapiuose.