Į "Vakarų ekspresą" jau nebe pirmą kartą kreipėsi klaipėdiečiai, pasipiktinę savo kaimynų elgesiu. Pastarieji, prisidengdami meile gyvūnams, kasdien šeria benames kates, kurios būriais traukia į daugiabučių namų kiemus, lenda į rūsius, palieka išdrabstytas išėdas, atneša blusas ir kitokius parazitus. Specialistai tikina - nuskriaustus benamius gyvūnus šerti reikia, tačiau viską reikia daryti tvarkingai ir su saiku.

Taikos prospekto 71 namo gyventoja Onutė teigė tiesiog nebežinanti, ką daryti. Šio daugiabučio kieme kasdien renkasi keliolika kačių. Jos čia svečiuojasi laukdamos net trijų "geradarių". Vienas jų ypatingai aktyvus. Svarbiausia, Onutės teigimu, jog kačių maitintojai, net ne šio namo gyventojai - jie į šį kiemą kates vilioja, nes iš savų kiemų juos jau išvarė neapsikentę kaimynai.

Veterinarijos gydytoja Rita Ilgūnė "Vakarų ekspresui" sako, jog benamių kačių ar kitokių gyvūnų šėrimas dažnai virsta liguistu veiksmu. Vieniši, socialinio bendravimo stokojantys žmonės kartais nesąmoningai ieško padaro, su kuriuo galėtų pabendrauti, kuris jiems parodytų dėkingumą ar bent tariamą meilę.
R. Ilgūnė buvo linkusi dviprasmišku laikyti teiginį, jog katės šeriamos ne tik iš meilės joms, bet ir dėl to, kad išgaudo žiurkes ir peles daugiabučiuose. Gydytojos teigimu, tai teisybė, tačiau dar neaišku, kas geriau - žiurkės ar blusos rūsiuose, o vėliau ir kambariuose.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyr. inspektorės Ninos Gendvilienės, jeigu gyventojai kates šeria tvarkingai - išneša dubenėlius, vėliau juos susirenka, nepalieka atliekų, - jokios nuobaudos jiems negresia.