Japonijoje išpopuliarėjusios kačių kavinės kuriasi ir Europoje, Amerikoje. Prieš kelis mėnesius tokios kavinės atvėrė duris Londone, Niujorke bei Vilniuje. Pylimo gatvėje įsikūrusioje „Murrr Cafe“ šiuo metu gyvena jau penkios katės. Jos draugiškai bičiuliaujasi su kavinės lankytojais, žaidžia su jais arba tiesiog snausdami burzgia „Murrr“ svečiams ant kelių.

Kačių namuose neužtenka

Kavinės lankytojų teiravomės, kas juos traukia užsukti ir leisti laiką kavinėje. Studentė Ieva paklausta, kodėl ji ateina į murkiančią kavinę, atsakė, jog čia ji randa tai, ko negali turėti namuose. Kadangi ji gyvena studentų bendrabutyje, kačiuko ten negali laikyti, todėl katiniškos draugijos ieško būtent čia. Ji labai myli kates,  tėvų namuose visuomet augino katę, bet dabartinės gyvenimo sąlygos neleidžia turėti katinėlio.
Citata
Ant lankytojams skirtų sofų galima rasti įvairių žaislų, skirtų žaisti su katėmis: dirbtinių pelių, pūkuotų kamuoliukų ant virvučių ir pan.
Reklamos specialistas Tadas ir biuro administratorė Donata į katinų kavinę užsuko vedami smalsumo. Jie patys namuose augina net du katinus, tačiau kačių kavinėje apsilankyti nusprendė vien todėl, kad tai neįprasta vieta, tokia - kokios Lietuvoje ir aplinkinėse šalyse dar nebuvo. „Tokia kavinė, kurioje gyvena katės, įsikūrusi Berlyne, labai norėjome pasižiūrėti, kaip tokia vieta atrodo“ - sako Tadas.
Kačių kavinės gyventoja. Pauliaus Česnavičiaus nuotr.

„Tikrai įdomi vieta, būtinai čia dar užsuksime, nors namuose ir patys auginame kates, bet čia labai jauku, draugiška, katiniška atmosfera, skani kava,“ - priduria Donata.

Mokytoja: ne pavalgyti čia atėjau, o su katinais pažaisti

Murkliams čia skiriama ne mažiau dėmesio, nei kavinės lankytojams. Kampe stovi sausas medžio kamienas, į kurį katinai galanda nagus arba prisimena savo prigimtinius laipiojimo medžiais įgūdžius. Ant lankytojams skirtų sofų galima rasti įvairių žaislų, skirtų žaisti su katėmis: dirbtinių pelių, pūkuotų kamuoliukų ant virvučių ir pan. Nors kavinės meniu ir nelabai gausus (užkandžiai, saldumynai, ledai, kava), tačiau panašu, kad lankytojai tuo nesiskundžia.

„Ne pavalgyti čia atėjau, o su katėmis pažaisti, be to nenorėčiau, kad valgant man katė į lėkštę liptų“ - sako mokytoja Violeta, kai jos pasiteiraujame, ar nesinorėtų gurkšnoti ne tik kavą, bet ir rimčiau pavalgyti.
Kačių kavinės gyventoja. Pauliaus Česnavičiaus nuotr.

Mūsų pakalbinti keli kavinės svečiai iš Švedijos taip pat buvo labai patenkinti apsilankymu šioje vietoje: „Mūsų šalyje tokios vietos kol kas nėra, bet buvome girdėję apie tokias kavines Japonijoje. Tikrai nudžiugome, kai žingsniuodami iš savo viešbučio pastebėjome šią vietą. Gaila, kad nežinojome apie ją anksčiau, besisvečiuodami Vilniuje būtume mielai praleidę čia daugiau laiko, dabar turime skubėti, o taip norėtųsi ilgiau paniurkyti šiuos mielus katinus“, - kalbėjo turistas iš Švedijos.