Vis dėlto užstato sistemos vykdytojai įspėja gyventojus kol kas nekaupti pakuočių, nes taromatai nepriims senų butelių ir skardinių, už kurias nebuvo mokėtas užstatas. T. y. Iki vasario 1 dienos įsigytos pakuotės sistemoje nedalyvaus, be to, ne visos ir nuo vasario mėnesio pirktos pakuotės dalyvaus sistemoje, ant taros reikia ieškoti specialaus ženklo.

Užstato dydis bus 10 euro centų. Taromatai gyventojams grynųjų pinigų neišduos, o išspausdins čekį, kurį bus galima išsigryninti arba juo atsiskaityti už pirkinius.
Kas keisis pradėjus veikti užstato sistemai?

Naujoji užstato sistema apims stiklinę, PET ir metalinę pakuotę (skardines), į kurią išpilstytas alus, alaus kokteiliai, sidras, vaisių vynas ir jo kokteiliai bei gėrimai, kiti fermentuoti gėrimai, alkoholiniai kokteiliai ir nealkoholiniai gėrimai, gira, taip pat visų tipų vanduo, sultys, nektaras.

Patvirtintas vienkartinių pakuočių užstato sistemos ženklas bus naudojamas ant visų užstato sistemoje dalyvaujančių vienkartinių pakuočių ir informuos vartotoją, kad jis turi teisę grąžinti tokias pakuotes bei atsiimti už jas sumokėtą užstatą.

Taromatai jau stovi prekybos centruose, nes prekybininkams reikia apmokyti jais naudotis darbuotojus bei ištestuoti aparatus. Tačiau jie veiks tik nuo vasario 1 dienos.