Pasaulyje egzistuojantis paradoksas, kai Afrikos vaikai badauja, o Vakarai nepaliauja švaistyti maisto, vargu, ar turi lengvą ir greitą pabaigą. Viso pasaulio menininkai ieško savų būdų atkreipti į šią problemą visuomenės dėmesį ir paskatinti žmones imtis pokyčių pradedant nuo savęs. Vienas iš tokių pokyčių skatintojų – menininkas iš Vokietijos Klausas Pichleris. Jis į maisto švaistymo problemą žvelgia pro fotoaparato objektyvą – jame supuvęs maistas virsta meno kūriniais.

Menininkas savo projektą pavadino „Trečdaliu“ (One Third). Šis simbolinis pavadinimas slepia kur kas gilesnę prasmę. Jungtinių Tautų atliktas tyrimas rodo, kad trečdalis pasaulio maisto keliauja į atliekas. Didžiausi maisto švaistytojai – labiausiai industrializuotos Vakarų pasaulio šalys. Savo ruožtu kitoje problemos pusėje atsiduria tie, kurie priversti nuolat kovoti dėl kasdienio duonos kąsnio. Skaičiuojama, kad nesočią gyvenimo kasdienybę patiria net 925 milijonai pasaulio gyventojų.

K. Pichleris savo fotografijų ciklu siekia parodyti išvirkščiąją maisto švaistymo problemos pusę. Jis drąsiai ima į rankas supelijusias avietes, deda į lėkštes prekinę išvaizdą praradusias morkas, lyg puvėsių karalių demonstruoja jo didenybę brokolį, žaidžia sugedusių apelsinų kompozicijomis, iš supelijusios duonos stato užtvaras, perskrodžia išilgai ananasus ir upeliais „paleidžia“ ištižusius arbūzus.

Šiuo menu vokietis sužadina žiūrovų vaizduotę ir palieka juos gilesniems apmąstymams apie iššvaistyto maisto vertę.

Daugiau menininko darbų galima rasti jo tinklapyje.