„Facebook“ vartotoja: šuo tiktų nebent Lady Gagai

„Naujiena! Kailiuko marginimas (body art), „tatuiruotės“. Ištvermingasis Svaras jau pasipuošė“, - taip Lietuvoje daugeliui negirdėtą šunų kirpimo paslaugą pristato Marijampolės šunų grožio salono atstovė Aušra Naujalienė.

Salono paskyroje socialiniame tinkle ji patalpino ir tokiu būdu pagražinto Jorkšyro terjero nuotrauką. Ant šunelio nugaros kirpėja suformavo ir išskuto rombo formos figūras, kurios buvo nudažytos violetine ir šviesiai oranžine spalvomis. Tokiais pat atspalviais kirpėja išmargino ir keturkojo viršugalvį.

Tačiau šios socialiniame tinkle patalpintos nuotraukos sulaukė ne tik šunų mylėtojų džiaugsmingų komentarų, bet ir pasipiktinimo šūksnių. „O tai pačios šuniukų augintojos kažin, ar išdrįstu šitaip savo išvaizda eksperimentuoti? Abejoju... Bet vargšą šuniuką galima ir nuskusti ir padažyti. Kokia Lady Gagai toks šuniuko įvaizdis tikrai tiktų. Bet ir tai neabejoju, kad sulauktų kritikos iš gyvūnų mylėtojų, kuriems šuo yra draugas, o ne aksesuaras“, - svarstė nuotrauką pamačiusi moteris.


Panašios pozicijos laikėsi ir kita internautė, teigdama, kad su šunimi elgtis taip, kaip su lėle, nėra etiška: „Šuo yra ne žaisliukas, o gyvas padaras. Ir elgtis su gyvūnu kaip su lėle yra neetiška bei žema. Ši veislė buvo išvesta žiurkėms gaudyti, o ne namų puošmenai.“

Dažyti mokėsi Maskvoje

Marijampolėje šunis gražinti nusprendusi keturkojų kirpėja A. Naujalienė GRYNAS.lt teigė, kad plaukų dažymo procedūra gyvūnams visiškai nepavojinga. Anot jos, šuniukai patiria žymiai daugiai streso kirpimo, nei dažymo metu.

„Tatuiruotės – tai tik perkeltinė prasmė, nes dažomas tik kailiukas. Su oda jokio kontakto nėra. Čia lygiai tas pats, kaip moterys plaukus dažo. Dažai yra specialiai skirti šunims – japoniški. Jie tikrai nekenksmingi. Dažai nenusiplauna, o tik nuauga. Jie gerai įsigeria į plauko pigmentą ir todėl gal tik šiek tiek per ilgą laiką pablunka. Spalvų gamą sudaro maždaug 10 spalvų. Bet dar yra skiediklis, kuriuo spalvas galima pakeisti“, - dėstė naujove susižavėjusi moteris.

Ji teigė dažyti šunis išmokusi specialiuose kursuose, vykusiuose Maskvoje. O jos mokytojas keturkojų marginimo paslapčių mokėsi Tailande.

Jau metus šunis kerpanti marijampolietė prasitarė ieškojusi naujovių, nes įprastos grožio procedūros jai pasirodė pernelyg vienodos ir nespalvingos.

„Aš esu meno žmogus ir visada mėgstu daryti kitaip, nei daro visi žmonės. Iš pradžių pradėjau kirpti šunis, o paskui pagalvojau, kad reiktų kažko spalvingesnio. Aš pati spalvas labai mėgstu“, - atskleidė A. Naujalienė.

Mano, kad kritikuoja dėl pavydo

Pasidomėjus, kiek kainavo „Facebook“ išgarsėjusio šuns šeimininkams jo grožio procedūra, pašnekovė tikino, kad kaina siekė 50 Lt. Anot jos, šios paslaugos kainą lemia tai, kiek dažų reikia sunaudoti. Pavyzdžiui, simbolinis kasytės ar viršugalvio padažymas tekainuoja vos 20 Lt, o už viso nedidelio Jorkšyro terjero išdažymą piniginę tektų paploninti ne mažiau nei 100 Lt. Tačiau moteris pridūrė, kad kol kas dar nesulaukė prašymų visiškai pakeisti augintinio plaukų spalvą.

Galiausiai ji tikino, kad tokiu būdu pagražinti galima ne tik mažučius Jorkšyro terjerus, bet ir kitos veislės šunis. Moteris atskleidė, kad pirmasis jos klientas buvo mamos pudelis.

Vis dėlto moteris pripažino šiuo metu daug užsakymų neturinti. Tačiau ji tikisi, kad atšilus orams padėtis radikaliai pasikeis: „Kol kas užsakymų nėra daug, nes dabar laikas netinkamas. Šunys dažniau kerpami pavasarį, nes dabar jiems per šalta. Bet po nuotraukų paskelbimo „Facebook“ užsakymų tikrai padaugėjo.“

O pasidomėjus, kodėl būta ir nemažai neigiamų naujosios paslaugos įvertinimų, moteris nukirto, kad pykčio bangą sukėlė tiesiog pavydas.

„Komentarų labai daug ir labai skirtingų. Vieniems gražu, kitiems negražu. Man labai gražu. Dėl to ir važiavau mokytis. Tiems, kam negražu, tegu nedažo. Tikriausiai žmonės taip kalba iš pavydo. Reikia būtinai įkąsti“, - svarstė šunų kirpėja.