Paprastai senų automobilių kolekcionieriai savo eksponatus myli labiau nei patys save. Taiso, blizgina, saugo kaip savo akį ir tik retkarčiais juos palepina saulės spinduliais (nes į lietų jos tikrai neišvarys). Likusį laiką automobiliai saugomi garažuose. Toks elgesys žavi, bet kaip ir gamtoje, taip ir žmonių pasaulyje yra visko.

JAV uždarą gyvenimą gyvenanti turtinga šeima taip pat kolekcionuoja automobilius, tačiau savo kolekcija rūpinasi kiek kitaip nei įprasta. Nors seniausi jų automobiliai siekia XX a. pradžią (dėl tokių ne vienas kolekcionierius kraustosi iš proto) – jie juos laiko numetę apleistame miške-parke.

„Pirmą kartą pamatęs šiuos automobilius iš nuostabos aš negalėjau pajudėti iš vietos“, - GRYNAS.lt teigė originalų automobilių parką įamžinęs fotografas Peteris Lippmannas. Menininkui prireikė daugiau nei dviejų mėnesių, kol gavo savininkų leidimą patekti į teritoriją ir fotografuoti. Anot jo, šeima griežtai atsisakė pozuoti, komentuoti ir atskleisti, kodėl jie su automobiliais pasielgė būtent taip.

Peteris Lippmannas
Optimizmas ir pesimizmas. Dvi žmonijos palydovės. O kuri laimi? Ar iš viso laimi?

„Po pirmo kadro, savo asistentui pasakiau, kad galėčiau čia dirbti kelis metus. Nė kiek neperdedu! Tai magiška vieta, kurioje aš pasikraunu jėgų“, - tikina fotografas. Ne tik magiška, bet ir pavojinga. Miške gyvena daug gyvačių ir erkių, dėl kurių vienas jo asistentų susirgo Laimo liga.

„Šie vaizdai manyje pažadina prieštaringas emocijas. Myliu gamtą, automobilius ir meną. Kiekviena iš šių mano pusių čia patiria skirtingus jausmus“, - atviravo P. Lippmannnas.

Menininko fotografijų serija "Rojaus stovėjimo aikštelė" susilaukė didžiulės sėkmės. Jo darbų prašo didžiausias pasaulyje Louwmano automobilių muziejus, Olandijoje. Taip pat autorius jau sulaukė pasiūlymų darbus eksponuoti meno galerijose Niujorke ir Paryžiuje.

Žiūrint į šias fotografijas iš tiesų apima skirtingi jausmai: rodos niekaip negali nuspręsti, ar darbai pozityvūs ar negatyvūs? Ar jie vaizduoja gamtos pergalę prieš žmogaus technologiją, ar savotiškai prognozuoja žmonijos ateitį? Autorius pataria apmąstymų kelią pradėti galvojant apie žmonijos pasiekimus, jo santykį su gamta, laiką, begalybę ir 13 mlrd. metų egzistencijos šioje besiplečiančioje Visatoje.

„Optimizmas ir pesimizmas. Dvi žmonijos palydovės. O kuri laimi? Ar iš viso laimi? Jei atskleisčiau savo poziciją, tuomet, manau, atimčiau dalelę tos magijos, kurią žmonės jaučia žiūrėdami į nuotraukas. Man labiau patinka, kai žmonės mano darbuose randa daug skirtingų prasmių“, - GRYNAS.lt sako fotografas.

P. Lippmannas išskirtinai GRYNAS.lt skaitytojams suteikia progą pasigrožėti jo darbais ir surasti savo prasmę: