Patikrinimo metu veterinarijos punkte rastus nelegalius veterinarinius vaistus nurodyta nedelsiant sunaikinti. Be to, nustatyta, kad veterinarinių paslaugų teikėjas E. Kriaučiūnas deda atžymas apie vakcinaciją nuo pasiutligės Europos Sąjungoje galiojančiuose gyvūnų augintinių pasuose, nors šiam veterinarui nuo 2014 metų liepos 7 d. uždrausta išduoti pasus, daryti juose atitinkamus įrašus bei vykdyti gyvūnų ženklinimą poodinėmis mikroschemomis dėl duomenų klastojimo, nustatyto kilus gyvūnų augintinių gabenimo į Didžiąją Britaniją skandalui.

Patikrinimo metu rasta ir kitų, pasikartojančių pažeidimų – buvo netinkamai naudojamos vakcinos ir veterinariniai vaistai bei tvarkoma jų apskaita, nešalinami ankstesnių patikrinimų metu nustatyti trūkumai, netinkamai tvarkomos veterinarinės medicininės atliekos.

Už nustatytus pažeidimus veterinarinių paslaugų teikėjui surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas, skirta 300 eurų bauda.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena gyvūnų augintinių savininkams, kad gyvūnų pasuose vakcinacijos nuo pasiutligės data negali būti ankstesnė už ženklinimo poodine mikroschema datą. Šuo, katė ar šeškas, kuriam išduodamas augintinio pasas, gali būti vakcinuojami nuo pasiutligės tik nuo 12 savaičių amžiaus (t.y. 84 d.).

Tauragės gyventojai, norintys paženklinti augintinius poodinėmis mikroschemomis ar gauti atžymas ES galiojančiuose gyvūnų pasuose (apie skiepus nuo pasiutligės ar kt.), turėtų kreiptis į kitus šio miesto veterinarijos paslaugų teikėjus.