Viešai prieinamos oficialios informacijos, kiek tokių tinklų galėtų būti, partijos atstovams rasti nepavyko, tačiau iš žiniasklaidai teikiamos informacijos apie užfiksuotus žvejų mėgėjų ar brakonierių pažeidimus ir neteisėtai naudojamas priemones, galima susidaryti įspūdį, kad kasmet konfiskuojami šimtai kilometrų nelegalių žvejybinių tinklų.

„Iš neteisėtai šią žvejybos priemonę naudojusių ar laikiusių asmenų konfiskuoti tinklai anksčiau ar vėliau būna sunaikinami. Siūlome verčiau laikytis žiedinės ekonomikos principų ir panaudoti juos labai prasmingam tikslui. Ukrainos gynėjams tokie tinklai padėtų nuo priešų vizualiai maskuoti techniką, įtvirtinimus, apkasus bei sumažinti jų terminį ir magnetinį siluetą“, – sako kreipimąsi inicijavęs Lietuvos žaliųjų partijos ir Lietuvos šaulių sąjungos narys Laurynas Okockis.

Jo teigimu, Lietuvos šaulių sąjungos paramos Ukrainai grupės savanoriai jau dabar iš randamų senų žvejybinių tinklų likučių formuoja maskuotes, todėl turi tinkamas žinias ir yra sukaupę reikiamus įgūdžius, tereikia juos ar kitus savanorius aprūpinti žaliava. Maskuojančius tinklus neria bei į frontą siunčia ir patys ukrainiečiai. Pritrūkę pačių tinklų, į kuriuos galėtų įnerti kamufliažinį audinį, jie pradėjo nerti ir pačius tinklus.

„Žinoma, tai ne milijonai eurų ginklams ar humanitarinei pagalbai, bet vis tiek svarbi ir mums nieko nekainuojanti galimybė padėti nuo agresoriaus veiksmų vis dar kenčiančiai šaliai. Esame pasiruošę tarpininkauti šiame procese. Svarbiausia, kad atsakingos institucijos kuo operatyviau priimtų palankų sprendimą, o mes pasirūpinsime, kad tinklai būtų perdaryti ir kuo greičiau pasiektų Ukrainą“, – teigia L. Okockis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės