Š.m. balandžio 26 d. Mūšos tyrelio pažintinio tako prieigose vyko pažintinio tako tęsinio atidarymo renginys. Perpjovus simbolinį rąstą visi pakviesti į žygį Mūšos tyrelio pažintiniu taku su edukaciniais ir pramoginiais elementais. Kiekvienoje pažintinio tako stotelėje renginio dalyvių laukė netikėtas, originalus pasakotojas. Pasiekus Miknaičių ežerą visus pasitiko Lietuvos geologijos tarnybos vyr. specialistas Jonas Satkūnas, kuris supažindino su aukštapelkės formavimosi subtilybėmis. Turbūt retas pastebėjo, jog eidami taku kopėme į kalną, ar žinojo, jog Lietuvos klimato sąlygomis per metus susiformuoja tik 1 mm durpių, teigiama pranešime spaudai.

Keliaujant taku toliau laukė dar vienas netikėtumas – ogi pati Mūšos tyrelio pelkės laumė, visiems pasiūliusi apsiprausti pelkės vandeniu, kad amžinai būtų jauni ir gražūs. Stotelėje apie paukščius su pelkėje gyvenančiomis retomis rūšimis supažindino Saulius Mitrikas, suteikęs galimybę pasiklausyti tetervino, gervės, žvirblinės pelėdos balsų, perkūno oželio „mekenimo“. Augalų stotelėje renginio dalyvius pasitiko Lietuvoje puikiai žinoma žolininkė Adelė Karaliūnaitė. Pasitelkusi žinias, puikią iškalbos dovaną žolininkė ne tik „pasekė pasaką“, bet ir davė paragauti iš pelkės augalų savo gaminamų produktų. Žagarės regioninio parko direkcija nuoširdžiai dėkoja visiems pagelbėjusiems, prisidėjusiems organizuojant Mūšos tyrelio pažintinio tako tęsinio atidarymą.

Ilgą laiką Mūšos tyrelio pelkė lankytojams buvo sunkiai prieinama. Be guminių botų pasivaikščioti po šį unikalų gamtos kampelį buvo neįmanoma. O ir laiko lankymui tekdavo skirti nemažai – einant nuo kupsto ant kupsto, klampojant po pelkės šlapynes valandos nejučia pralėkdavo. 2015 m. kovo 13 d. atidarytas Mūšos tyrelio pažintinio tako I-asis etapas. Įgyvendinant šį etapą 2014 – 2015 m. įrengtos 9 stotelės, supažindinančios su draustiniu ir čia esančiomis vertybėmis.

Įgyvendinant Interreg V-A Latvijos-Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos 2014-2020 projektą „Pažink Žiemgalą dviračiu“ (Explore Zemgale by Bicycle) Nr. LLI-264 įrengtas Mūšos tyrelio pažintinio tako II-asis etapas - 2170 m ilgio lentų tako atkarpa grįžta rytine Miknaičių ežero pakrante į pažintinio tako pradžią. Taigi, nuo šiol galima apkeliauti aplink šį vienintelį natūralų Joniškio rajone ežerą. Pažintinį taką taip pat papildė dvi stotelės, supažindinančios su vabzdžiais ir NATURA 2000 teritorija draustinyje.

Kviečiame visus apsilankyti šiame unikaliame Šiaurės Lietuvos kampelyje. Svarbiausia tai daryti atsakingai – nešiukšlinti, netriukšmauti, o svarbiausia – nerūkyti! Viena, neatsakingai numesta nuorūka, gali sunaikinti šį gamtos kampelį negrįžtamai ir nepataisomai.