Teismo prašoma užkirsti kelią dar vieno vėjo jėgainių parko statybai Vakarų Lietuvoje. Prieš verslininkus ir vėl kyla gyventojai, kurie baiminasi dėl savo sveikatos bei kraštovaizdžio darkymo, rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“.

Nors Vakarų Lietuva yra tinkamiausias regionas įkinkyti vėją elektros gamybai, čia sulaukiama bene didžiausio pasipriešinimo jėgainių statybai iš vietinių gyventojų – jie dažniausiai vienijasi ir įvairiomis priemonėmis kovoja dėl to, kad darbai neprasidėtų.

Šįkart bandoma užkirsti kelią jėgainių parko įkūrimui Pagėgių savivaldybės teritorijoje – Klaipėdos apygardos administraciniame teisme nagrinėjamas bendruomenės „Lumpėnų strazdas“ prašymas panaikinti savivaldybės Tarybos sprendimus, kuriais patvirtinti detalieji planai, leidžiantys statyti vėjo malūnus.

„Visiškai neatsižvelgta į poveikį aplinkai. Malūnai išdygtų Rambyno regioninio parko pašonėje, Mažosios Lietuvos kraštovaizdis bus sudarkytas – norime tik to, kad malūnai būtų statomi šiek tiek toliau nuo gyvenviečių ir parko. Žinoma, rūpinamės ir dėl gyventojų sveikatos, nenorime, kad su mumis būtų eksperimentuojama – juk įrengimai kelia triukšmą ir skleidžia infragarsą“, – savo argumentus dėstė bendruomenės pirmininkė Gražina Jankauskienė.