Privačiuose gyvūnų globos namuose Kaune laikomiems gyvūnams gresia badas. VšĮ „Penkta koja“ atstovai teigia nebesurenkantys reikiamo pinigų kiekio ir prašo visuomenės pagalbos. Tuo tarpu kitos Kauno gyvūnų globos organizacijos ragina elgtis atsakingiau ir, jei gyvūnams gresia badas, perduoti juos Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybai "Nuaras".

Atsargų visai nebeliko 

„Labai stengiamės įvekti visas iškylančias kliūtis, neprarasdami vilties bei tikėjimo, kad rytojus išauš geresnis. Palaikomi jūsų ir globotinukų klegesio kopiame, klumpame ir vėl kylame. Siekdami sumažinti gyvūnėlių laikymo išlaidas, skubame įrengti voljerus. Dėkojame visiems prisidėjusiems ir dar ketinantiems prisidėti prie medžiagų voljerams įsigyjimo bei jų įrengimo. Deja, bet atsakomybės ir įsipareigojimų našta tapo per sunki ir nebepakeliama savanorių pečiams. Mus slegia labai didelė skola, per didelė, kad būtume ramūs dėl ateities", - rašo viešosios įstaigos atstovai.

Jie praneša, kad maisto atsargų gyvūnams visai nebeliko. „Kiek pajėgdami savanoriai savomis lėšomis perka, kiek sugebėjom, išprašėm maistelio skolon, kurią vistiek turėsime padengti. Brangieji, mūsų globotiniams iškilo bado grėsmė. Kreipiamės prašydami pagalbos įveikti šią negandą".

Vertina nevienareikšmiškai

GRYNAS.lt kalbinta Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos atstovė Gaiva Pundytė teigė, kad situaciją vertina vienareikšmiškai. „Gyvūnais turi rūpintis tik legalią veiklą atliekančios įstaigos. Šiuo metu legaliai Kaune veikia tik viena įstaiga - „Nuaras". Gegužės pradžioje Vilniuje vyko beglobių gyvūnų priežiūra užsiimantiems skirta konferencija. Ten buvo akcentuojama, kad svarbiausia pradedant veiklą - būtina viską labai gerai paskaičiuoti, ar būsi pajėgūs tęsti veiklą. Konferencijoje buvo ir „Penktos kojos" atstovai, tačiau išvadų nepadarė", - GRYNAS.lt sakė G. Pundytė.

Jos teigimu, vienintelė protinga išeitis VŠĮ „Penkta koja" atstovams - kreiptis į „Nuarą" ir perduoti gyvūnus jų globon.

Gyvūnų priežiūros centro „Nuaras" direktorė Jurgita Gustaitienė GRYNAS.lt patikino, kad centras galėtų perimti gyvūnus. „Organizuojant tokios įstaigos darbą, maisto atsargų turi turėti mažiausiai vienam mėnesiui, smėlio katėms - dviems-trims. Negalima pradėti veiklos visko nepaskaičiavus, nes kada bus? Nepavyko - gyvūnai išmirs badu. Tokiais dalykais nejuokaujama", - sakė centro direktorė.

VšĮ „Penkta koja“ kalbinti atstovai kaltinimus atmeta ir teigia gyvūnus laikantys savanorių ir veterinarų namuose. "Sieksime iš paskutiniųjų globoti gyvūnus ir būsime dėkingi už kiekvieno savanorišką paramą", - GRYNAS.lt teigė įstaigos atstovė.

Rekvizitai paramai
LT10 7044 0600 0766 9611 SEB
LT49 7300 0101 0620 6608 Swedbank
Įmokos paskirtis: Parama
Pervedant iš užsienio:

VšĮ „PENKTA KOJA“;
Birželio 23-iosios gatvė 6-36, Kaunas
LT497300010106206608 Swedbank;
Konstitucijos pr. 20A, 03502 Vilnius, SWIFT kodas HABALT22

Taip pat VšĮ „Penkta koja“ galima paremti ir kitais gyvūnų kasdieninei priežiūrai reikalingais daiktais. Daugiau informacijos info@penktakoja.lt, 8-672-75466, 8-614-08981