Deja, toks požiūris nėra teisingas, nes ilgametė Gyvūnų globėjų asociacijos patirtis rodo, kad didžioji dalis augintinių bent kartą per savo gyvenimą paragauja bėglio - benamio duonos.

Taip visiškai netikėtai nutiko ir pono Zigmo šuneliui Flukui. Keturmetis rusų spanielio veislės patinas taip pat nebuvo nė karto pabėgęs, tačiau šiandien netikėtai ėmė ir išspruko iš Zigmo žmonos, kuri ir vedžiojo augintinį, rankų. Fluko šeimininkas pasakojo, kad jo augintinis pripratęs išeiti pasivaikščioti kartu su juo, tačiau šiuo metu tai neįmanoma, nes ponas Zigmas gydosi lūžusią koją.

Flukas pajutęs laisvės skonį nedelsė ir spėjo gana toli nubėgti nuo namų – šunelis klaidžiojo pagrindinėmis Žemųjų Šančių gatvėmis, kol jį pastebėjo pro šalį einantis žmogus ir apie nelaimėlį pranešė Gyvūnų globėjų asociacijai. Sugavus šunelį ir jį nuskanavus, paaiškėjo, kad jis turi mikroschemą. Pagal jos numerį netrukus buvo sužinoti ir savininko duomenys. Susisiekus su juo, vyras labai apsidžiaugė, nes dėl dingusio mylimo augintinio labai nerimavo.

Gyvūnų globėjų asociacijos vyr. specialistė Lolita Grėblikienė pripažįsta: „Labai malonu, kai paaiškėja, jog sugautas šunelis yra ženklintas. Smagu, kai išgirsti susijaudinusio ir dėkingo šeimininko balsą“. Fluko šeimininkas Zigmas buvo vienas tokių laimingųjų, kuris nenumojo ranka į augintinio likimą ir paisė Kauno mieste galiojančių gyvūnų laikymo taisyklių. Pats Fluko šeimininkas sakė, kad džiaugiasi dėl savo sprendimo ženklinti augintinį, juk kitaip jis nebūtų taip greitai grįžęs į namus.

Gyvūnų globėjų asociacija ir VšĮ „Gyvūnų registravimo centras“ taip pat rekomenduoja atsakingai auginti gyvūnus ir pasirūpinti jų saugumu – jų ženklinimas pasiklydimo atveju yra tiesiausias kelias namo. Visi, nusprendę suženklinti ir užregistruoti savo augintinį, turi atvykti į VšĮ „Gyvūnų registravimo centrą“, esantį Šv. Gertrūdos g. 46, Kaune.