Raktų pakabukai nėra labai populiari ir naudinga prekė, tačiau dabar, kai kinai rado naują būdą kaip juos gaminti, jie tapo populiaria, bet žiauria preke Kinijos rinkoje.

Už kainą, kuri tiktų apgailėtinam pakabukui, jūs gatvėje galite nusipirkti gyvus gyvūnus, supakuotus į mažus plastikinius maišelius, pripildytus specialiu skysčiu, kuriuose gyvūnai gali išgyventi labai trumpą laiką.

Vis dėlto, šie raktų pakabukai iš tikrųjų yra gana populiarūs ir, kas blogiausia, legalūs.

„The Global Times“ teigimu, šie raktų priedai, kurių viduje yra gyvi gyvūnai yra parduodami metro stotyse ar tiesiog gatvėse. Pirkėjai gali rinktis tarp braziliško vėžlio ir dviejų mažyčių žuvyčių, įkalintų oro pripildytame maišelyje kartu su spalvotu vandeniu. Vienas pardavėjas teigė, kad šitaip įkalinti gyvūnai gali išgyventi net kelis mėnesius, nes viduje esantis vanduo, jo nuomone, yra puikios mineralinės medžiagos, tačiau veterinarai tokią galimybę paneigė.

„Aš pasikabinsiu jį savo bute, nes jis atrodo gražiai ir neša laimę“ – sakė vienas klientas, pirkęs maišelyje įkalintą vėžlį.

Nors šie žiaurūs raktų pakabukai populiarėja, apie tai išgirdę gyvūnų teisių šalininkai griebiasi veiksmų prieš tokį gyvūnų išnaudojimą. „Įdėti gyvą gyvūną į užklijuotą oro maišelį, kuriame labai mažai erdvės, yra pasibaisėtinas ir amoralus elgesys su gyvūnais“ – „The Global Times“ žurnalui piktinosi Qin Xiaona, NGO Capital Animal Welfare Association (Sostinės Gyvūnų Gerovės Asociacijos) direktorė.

Vis dėl to atsiranda žmonių, kurie bando padėti gyvūnams. „Aš nusipirkau vieną iš šių pakabukų, kad išlaisvinčiau gyvūnėlį, jis atrodė toks vargšas“ – prisipažino viena iš pirkėjų.

Toks gyvūnų pardavinėjimas yra aiškus gyvūnų teisių pažeidimas, tačiau Kinijoje nedraudžiamas jokiais įstatymais. Šiuo metu, kol nėra aišku, ar Kinijos teisės aktai uždraus prekiauti šiais gyvūnėliais kaip pramoga, Qin Xiaona siūlo paprastą ir žmogišką būdą Kinijos gyventojams: „Jei niekas nepirks, rinka žlugs“-sako ji.

Deja, tie gyvūnai, kurie jau įkalinti mažuose plastikiniuose maišeliuose su paskutiniu oro gurkšniu, nebeišsilaisvins iš tos mažos erdvės, kurioje jų gyvenimas yra bevertis. Bet gyvūnų mylėtojai nepraranda vilties, kad taip daugiau nebus įkalintas nė vienas mažas ar didelis gyvūnas.