Norintys dalyvauti konkurse GRYNAS.lt socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje turėjo parašyti, kaip prisideda prie aplinkos išsaugojimo. Vėliau iš visų atsakiusiųjų buvo išrinktas konkurso laimėtojas.

„Šiuo metu mokausi doktorantūrą Kauno technologijos universitete, Aplinkosaugos technologijos katedroje. Ką tik pradėjau doktorantūros studijas. Galima sakyti, kad mokausi faktiškai visą gyvenimą. Kaip aš sakau, kam dirbti, kai gali mokytis ir dar kažką gero daryti“, - pasakojo D. Buivydienė.

Kaip teigė konkurso laimėtoja, ji dirba su įvairiomis aplinką gerinančiomis technologijomis: „Jau mokausi šitiek metų: pradžioje ekologija, vėliau aplinkosaugos inžinerija. Visų pirma, stengiamės dirbti su įvairiomis technologijomis. Magistrinį darbą rašiau apie vandens valymo technologijas, dabar dirbu su oro valymo technologijomis. Taip pat tenka nuvažiuoti į mokyklas įvairias, pabendrauti su moksleiviais. Be to, bendrauju su studentais, o pačia ekologija domiuosi nuo mokyklos laikų.“

Paklausta, ar tikėjosi laimėti konkursą, D. Buivydienė teigė, kad tai buvo netikėtumas: „Tikrai nesitikėjau, bet pasidžiaugiau, kad tiek daug žmonių, kiek gali, kiek moka, tiek prisideda prie tos aplinkos išsaugojimo. Sudalyvavau pirmą kartą tokiam konkurse, labai nustebau ir apsidžiaugiau.“

Prizą įsteigusios bendrovės „Ecoservice“ vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė džiaugėsi, kad vis daugiau žmonių domisi ekologija.

„Didelis dalyvių skaičius nesakyčiau, kad labai nustebino, nes pastaruoju metu vis daugiau ir daugiau žmonių domisi ekologinėmis problemomis. Smagu, kad dalyvauja jauni žmonės, dalyvauja žmonės, kurie prisiliečia prie tausojimo ir daro daug daugiau ir daug giliau negu elementarus šviesos išjungimas. O čia laimėjo žmogus, kuris domisi tikrai žymiai giliau“, - kalbėjo D. Skrupskelienė.

Paklausta, ar tokie konkursai padeda jaunus žmones paskatinti domėtis ekologija, D. Skrupskelienė teigė: „Tikėkimės, tam ir organizuojame.“

GRYNAS.lt redaktorius Tomas Janonis savo ruožtu pasidžiaugė, kad Lietuvoje daugėja žmonių, kuriems rūpi aplinkos apsauga ir kurie ne tik reikalauja atitinkamų sprendimų iš valstybinių institucijų, bet ir patys prisideda, kad gyventume švaresnėje ir gražesnėje aplinkoje.

„GRYNAS.lt skiria didžiulį dėmesį aplinkos apsaugai ir ekologiškam gyvenimo būdui. Matome, kad skaitytojams šios temos kasdien tampa vis svarbesnės. Tai parodo ir didžiulis konkurso dalyvių skaičius. Tikimės, kad tokie konkursai skatina žmones dar labiau tausoti aplinką. Kaip tik todėl jie bus organizuojami ir ateityje", - sakė GRYNAS.lt redaktorius T. Janonis.