Socialiniuose tinkluose paskelbtas iššūkis, kuris žymimas #trashtag. Jo esmė yra sutvarkyti savo aplinką ar kitą vietą gamtoje, surinkti šiukšles, ir įamžinti tą vietą prieš šiukšlių surinkimą ir po to.

Priėmusieji šį iššūkį, jau sutvarkė paplūdimius, parkus, pakeles ir visiems skelbia, kiek vis dėlto pasaulyje dar yra daug atliekų iš plastiko, vienos taršiausių medžiagų.

Šis iššūkis buvo sukurtas dar 2015 metais amerikiečių kompanijos UCO Gear. Kompanijos bendruomenė taip skatina apsaugoti gamtos objektus nuo atliekų.

Tačiau praeitą savaitę socialiniai tinklai šį iššūkį vėl „prikėlė“ ir jis jau tapo masiniu visame pasaulyje.
Tik socialiniame tinkle Instagram jau yra daugiau kaip 25000 įrašų su grotažyme #trashtag. Tiesa, priklausomai nuo šalies, grotažymė gali būti šiek tie koreguojama ir verčiama į kitas kalbas.

Šiemet socialiniame tinkle „Facebook“ netgi sukurtas puslapis, skirtas iššūkiui #trashtag. Jį rasite ČIA.

Kviečiame dalyvauti iššūkyje!

GRYNAS.lt komanda taip pat pasidomėjo pasaulyje garsėjančiu iššūkiu ir kviečia visus Lietuvos gyventojus, neabejingus gamtai, jungtis prie šios jau socialine tapusios akcijos.

Atėjus pavasariui, pasirūpinkime savo nuostabiu, unikaliu kraštovaizdžiu, pasirinkime vietą ir ją sutvarkykime, tai įamžinę nuotraukose! Įrodykime, kad Lietuvai taip pat rūpi aplinka, prisidėkime prie viso pasaulio!

Nuotraukomis dalinkitės ne tik socialiniuose tinkluose (nepamirškite grotažymės #trashtag), bet ir su GRYNAS.lt skaitytojais. Laukiame jūsų nuotraukų el. paštu grynas@grynas.lt.

Nuotraukomis taip pat galite dalintis GRYNAS.lt Facebook paskyroje. Siųskite mums žinutes!