Kalėdų eglutė - gražus švenčių atributas, bet joms praėjus kyla klausimas, kur jas dėti? Kalėdų simbolį galima  paversti biokuru arba pasielgti neatsakingai ir išmesti šalia daugiabučio konteinerių. GRYNAS.lt redakciją per šventes puošusi ir visus džiuginusi eglutė netapo nei kuru nei šiukšle.

Yra ir trečias kelias, kaip galima pasielgti su eglute - ją pasodinti. Paprastai medžiai yra sodinami pavasarį. Jei ryžtumėtės su eglute peržiemoti, tuomet jos nereiktų laikyti kambaryje. GRYNAS.lt konsultavę miškininkai aiškino, kad eglutės yra laukiniai augalai, o laikomos namuose jos ima vegetuoti, nes nėra pratusios augti šiltoje aplinkoje.

„Žiemojančią“ Kalėdų eglutę reiktų išnešti į balkoną arba lauką, kad ji galėtų būti natūralioje aplinkoje. Sulaukus pavasario galima ją kišti į žemę ir kasdien praeinant palinkėti sveikatos.

Kiek rizikingesnis variantas – bandyti ją sodinti dabar, nes temperatūra „nesikandžioja“ ir žemė vis dar neįšalusi.

Miškininkai pasakojo, kad jei eglutė namuose prabuvo neilgai, tikimybė, kad ji prigis dabar gana didelė, nors viskas priklauso nuo to,kokie bus orai. 

GRYNAS.lt nusprendė surizikuoti ir pasodinti savo redakcijos puošmeną. Parinkome nuošalesnę, medžių apsuptą vietą, kad skarotoji būtų bent iš dalies apsaugota nuo vėjo. Augalams kenkia dideli  temperatūros svyravimai, todėl tikimės, kad speigai neužpuls.

Pavasarį informuosime, ar eksperimentas pavyko.