Daugelis šalių skatina naudoti dviračių transportą, nes jis nesukelia taršos ir gali sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį. Jei norite tapti ypač „žaliu“, galite naudoti dviratį, pagamintą iš 100 proc. perdirbto aliuminio.

Los Andžele naujai įsteigta firma „ReCycle“ kuria „žaliųjų“ dviračių, pagamintų iš 100 proc. perdirbto aliuminio, kolekciją. Tai turėtų pakeisti dabartinio žaliojo transporto veidą. „ReCycle“ kolekcijoje didelis dėmesys skiriamas ne tik medžiagai, iš kurios padarytas dviratis, bet ir detalėms.

Siekiant sumažinti gamybos atliekų kiekį, nuspręsta pašalinti sėdynės vamzdį. Pasirinktas novatoriškas dizainas, kuriame pašalintos unikalios šakutės ir skylė prie grandinės. Dėl to grandinei nereikės specialios priežiūros ar tepalų ir galės būti naudojama ilgiau.

Dviračiams taip pat bus naudojamos ir kitos tvarios medžiagos: balneliai ir rankenėlės, pagamintos iš kamščiamedžio žievės. Dviračių seriją sudarys šie variantai: „mBula“ (kreiseris), „Moshi Moshi“ (su nustatytomis pavaromis) ir „Mudmaste“ (visureigis). Abiejų lyčių asmenims (unisex tipo) tinkantį dviratį galės naudoti daugelis.

„Moshi Moshi“ modelis kainuos 2,000 $ (apie 5140 litų). Siekiant pradėti „Moshi Moshi“ modelių gamybą, reikia turėti bent 50 užsakymų. Jie užsakomi sumokant 2,000–2,250 $ dydžio užstatą. Tas pats galioja ir „Mudmaste“ bei „mBula“ dviračiams.