Abu valymui pasirinkti ežerai išsiskiria lankytojų gausa, todėl narai teigė manę, kad Galvės ežero dugnas bus „priglaudęs“ tikrai nemažiau įvairių šiukšlių, nei Balsio ežeras. Bet vis vien, prieš pasinerdami į šaltus Galvės vandenis tikėjosi, kad nepasitvirtins taisyklė: „šiukšlių kiekis proporcingas žmonių kiekiui“.

Akcijoje dalyvavo penki asociacijos “Vienu įkvėpimu” narai bei jų draugai, padėję šiukšles tvarkyti krante. Akcijos dieną narus pasitiko labai graži ir balta žiema. Galvės ežeras šį kartą nustebino nebūdingu jam skaidrumu, vietomis siekusiu net iki 5 metrų. Vandens temperatūra, siekianti vos 2 laipsnius pagal Celsijų, rodė, kad ežeras greitai pasidengs ledu. Šaltas ir vėsus oras nesumažino akcijos dalyvių entuziazmo, todėl nieko nelaukdami narai pasinėrę į ežerą pradėjo rinkti šiukšles.

Šiukšlių kiekis šį kartą nebuvo toks gausus, o narai juokavo, kad plastikinius Balsio ežero „bambalius“ Galvėje pakeitė kiek „intelektualesni“ radiniai, kurie priminė pasakų scenas. Lyg puota su taurėmis, stiklinėmis ir stikliukais, puodais, puodynėmis ir puodukais laikrodžiui dar neišmušus dvyliktos valandos, išginė pelenę namo be vieno prabangaus Louboutino batelio.

Kažkas, bijodamas kad jo tinklas nebūtų nutemptas didžiulės žuvies, prirakino jį prie prieplaukos. Tinklą iškėlusiems narams ir jų draugams, besikalbant prie karštos arbatos puodelio apie ką tik pasibaigusią dar vieną sėkmingą ežero valymo akciją, šis radinys ir jo radimo aplinkybės priminė sceną iš E. Hemingvėjaus apysakos „Senis ir jūra“.

Galvės ežere rastos ir iškeltos „intelektualios“ šiukšlės rodo, kad į ežero vandenį šiukšlės nesibodi mesti ne tik pigų alų maukiantys piliečiai bet ir turtingesni mūsų šalies gyventojai.

Asociacijos „Vienu įkvėpimu“ nariai, vykdydami Lietuvos vandenų valymo akcijas, mato, kad Lietuvos visuomenėje dar gaji nuomonė, kad vanduo tai vieta, kuri geriausiai slepia šiukšles. Jie tikisi, kad  vykdomos akcijos ir filmuota medžiaga su graudžiais vaizdais iš valytų telkinių dugno, pakeis žmonių požiūrį ir jie supras, kad Lietuvos ežerus, upes bei jų pakrantes reikia prižiūrėti, o ne teršti.