Ar esate girdėję apie „i-Pod'ą“? Šiuo metu pasauliui pristatomas ir „G-Podas“ - nežinia kodėl tokiu keistu pavadinimu pavadinta sodo sfera. Statinį projektavo Birminghame, Anglijoje įsikūrusi bendrovė „Farmers Cottage Lamps“ ir jis skirtas laisvalaikio leidimui sode ar gamtoje. Apie mažiausiai 7 500 svarų (apie 32 000 litų) kainuojantį dizaino šedevrą rašo dienraštis „Los Angeles Times“.

Iš pušies ir poliarizuoto nuo saulės apsaugančio stiklo pagamintas objektas sukasi aplink savo ašį, gali būti paliktas pusiau atviras, arba visiškai uždarytas. Ant patogių sofų gali ilsėtis apie 6 žmones, čia įrengtas reguliuojamo aukščio staliukas.

Sferos įėjimas užsidaro panašiai, kaip esame įpratę filmuose matyti užsiveriant skraidančios lėkštės duris. Minkštieji baldai viduje gali būti paversti į lovą.

Sferos gali būti įvairaus dydžio, ant jų šonų galima sumontuoti saulės energiją kaupiančius modulius ir įrengti vidaus apšvietimą.


Mažiausia sfera yra 2,5 metro aukščio bei 2,4 metro pločio.

Tokiame statinyje galima dirbti, valgyti bei miegoti

 Gamintojai skelbia, jog didžiausias medžio ir stiklo „burbulas“, kurio kaina sieka apie 73 tūkst. litų galėtų tapti puikiu mini-biuru žmonėms, turinitiems galimybę dirbti iš namų.
Jis gali būti surinktas bet kokiame sode ar namo kieme. Dėl vertingų medžiagų savybių rutulys karštomis dienomis išlieka vėsus, o vėsesniais vakarais sulaiko šilumą, nerūdijančiu plienu dengtas viršus apsaugo „burbulą“ nuo perkaitimo.

Į didžiausioje „Farmers Cottage Lamps“ siūlomą sferą gali sugužėti ir pietauti apie 14 žmonių. Jei gamintojai dalį šios erdvės išnaudotų įrengdami tualetą bei vonią, gimtų dar vienas modernus mažas namas, kuris, kaip ir kiti GRYNAS.lt neseniai pristatyti mažyliai, greičiausiai turėtų paklausą.