„Rytoj su dar didesne šiluma (iki +18 °C) nei šiandien užklys dulkės nuo Sacharos. Iki šiol jos mūsų šalies nepasiekdavo dėl aukšto slėgio, tačiau šį kartą trukdžių nebebus“, – trečiadienį rašė „Orai ir klimatas Lietuvoje.

Tiesa, teigiama, kad jų per daug nepajusime.

„Tai tikrai nereiškia, kad pajausit smėlį burnoje ir bus pavojinga būti lauke. Dulkės kabos aukštai atmosferoje, todėl dangų (ten kur jis bus neapsiniaukęs) tiesiog padarys balkšvu, o Saulę – raudonesne. Jokio papildomo pavojaus sveikatai.

Dulkių koncentracijos pikas turėtų būti popietės arba vakaro valandomis. Belieka melsti, kad atmosferos frontas su krituliais per daug neskubės ir bent Lietuvos rytuose-pietryčiuose pavyks pamatyti labai raudoną saulėlydį (tikriausiai nepavyks, bet tikėkimės)“, – sakoma įraše.

Grynas.lt jau anksčiau rašė, kad Sacharoje siaučiančios audros pakelia dykumos smėlį ir dulkes į orą, mažesnės dalelės dėl žemės paviršiaus ir karšto oro virš jo temperatūrų skirtumų išsilaiko ore ir yra nupučiamos vėjo link Europos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją