Yra didelė tikimybė, kad jūs pamirštate išjungti šviesą, jeigu turite įprotį užmigti vakare skaitydami knygą. Jei tai tiesa, daugiau galite nebesijaudinti. Štai čia pateikiamas sprendimas, kuris padės sumažinti šviesai skirtos elektros sunaudojimą.

Pristatoma lempa, kuri įsijungia tik tada, kai jūsų akys yra atmerktos, ir išsijungia, kai jūs užmerkiate akis. Randy Sarafan, tikrai geniali asmenybė, savo mokslinius įgūdžius panaudojo neįprastai ir taupančiai energiją lęšio detektoriaus lempai sukurti.

Ji mano, kad šis išradimas yra naudingas ne tik žmonėms, bet ir Motinai Žemei. Šiuo metu, kai visame pasaulyje vyksta energijos efektyvumo kampanijos, ši energiją taupanti lempa tik dar kartą įrodys, kad tai gali būti teigiamas žingsnis energijos tvermės link.

Šiandien vartotojai yra vis sąmoniningesni energijos suvartojimo srityje, tai įrodo ir didelė energiją taupančių elektros lempučių ir žibintų paklausa.

Nors ši lempa gal ir nepadės sutaupyti labai daug elektros energijos, nes jus dar gali neraminti ir dedamas „kabliukas“ prie akies, tačiau manome, kad šį išradimą reikėtų vertinti kaip labai unikalią idėją.

R. Sarafan yra knygos „62 projektai, atlikti su neveikiančiais kompiuteriais“ autorė. Taip pat šiuo metu ji dirba technologijų skilties „Pasidaryk pats“ redaktore projektų svetainėje Instructables.

-Gamtosauga-

Eksperimentinis kūrinys skirtas taupyti elektros energiją. Nors neatrodo labai praktiškas, jis žymi nenustygstamą norą sukurti kažką, kas padėtų lengviau taupyti. Be abejo, geriausi taupymo būdai išlieka taupiosios lemputės, šviesos išjungimas kai jos nereikia, taupesnių prietaisų naudojimas.